Nogomet

Englezi "spremni na sve" u Vinkovcima: "Hrvatska neće popustiti ni milimetra"

Borna Rupnik • utorak, 14.10.2014.
Englezi "spremni na sve" u Vinkovcima: "Hrvatska neće popustiti ni milimetra"

Napadački dvojac mlade engleske reprezentacije, Saido Berahino i Harry Kane, očekuje težak dvoboj u Vinkovcima, ali i uspjeh protiv hrvatskih vršnjaka.

Engleska U-21 stigla je u ponedjeljak u Hrvatsku te odradila svoj posljednji trening uoči uzvrata na stadionu Cibalije u Vinkovcima. Momčad Garetha Southgatea u doigravanju za Europsko prvenstvo ima prednost 2:1.

Engleski mediji vole spomenuti priču o rasističkim incidentima doživljenima u Srbiji u listopadu 2012. godine, no izbornik Southgate, kao i napadač Saido Berahino, ne žele ulaziti u prevelike rasprave.

"Razgovarali smo i znamo kako se nositi s time - prepustit ćemo sve u sučeve ruke", izjavio je Berahino uoči utakmice.

"Moramo biti spremni na sve. Hrvatska će dati sve od sebe, neće popustiti ni milimetra na svom terenu. Stoga moramo zadržati hladnu glavu i ne paničariti", dodao je nogometaš koji je u Wolverhamptonu izborio i realizirao kazneni udarac u 85. minuti za pobjedu.

Strijelac izjednačujućeg pogotka bio je Harry Kane, koji se uzda u napadački potencijal Engleske.

"Istrčat ćemo u Hrvatskoj s istim planom, napadati i zabijati. Želimo poništiti njihov gol u gostima, kontrolirati utakmicu, ali i sačuvati svoju mrežu. Imamo dobre strijelce na svim pozicijama u momčadi", najavio je.

"Znamo što nas čeka. Bit će teže nego u prvoj utakmici, publika će nositi Hrvatsku. Međutim, vjerujem da će naša igra biti dovoljna. Teren je u redu - drugačiji je nego oni na koje smo navikli u Engleskoj, ali bit će jednako i nama i njima", dodao je Kane.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.10.2014. u 15:45
    Bitno je ne gubiti glavu ići pošto poto po gol, ako treba neka se čeka s nulom do 80. minute jer ako prvi primimo gol teško da možemo zabiti 2 bez da nam Englezi ne uvale još koji, nadam se da ih je Gračan dobro psihološki pripremio jer fizičko-tehnički se bez problema možemo nositi s njima...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.10.2014. u 14:58
    Znači igramo sa rezervnom obranom, bez Milića-Bubnjića-Jedvaja-Vrsaljka, igramo bez Kovačića, Brozovića i Pavičića pa i Radoševića u sredini, svaka pobjeda vrijedna prolaza je veliki rezultat.
    Obrisan korisnik
  • cameosis14.10.2014. u 14:49
    spremni su i hrvati na sve mogće podvale i na rasizam od strane engleza. :)
    cameosis
  • Obrisan korisnik14.10.2014. u 10:28
    Nadam se da ćemo izbacit Engleze. Šteta samo šta Kovač nije pustija Kovačića, Brozovića i Halilovića da odigraju sa mladima, već ih je baš sve odlučija pusit da jučer igraju kao da ne igramo protiv Azerbejdžana. ( a inače samo Brozović u prvoj ). Odnosno, čitam da je poslao Halilovića danas, šta je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik