Nogomet

Modrić: "Nadam se da su navijači zadovoljni", Rakitić: "Još je dug put pred nama"

Borna Rupnik • utorak, 14.10.2014.
Modrić: "Nadam se da su navijači zadovoljni", Rakitić: "Još je dug put pred nama"
Foto: FaH

Hrvatska je u Osijeku uvjerljivo svladala Azerbajdžan 6:0, ali hrvatski su reprezentativci svjesni da još nisu ispunili zacrtani cilj te da moraju nastaviti pružati jednako dobre partije.

Nakon treće pobjede u tri odigrane utakmice u kvalifikacijskom ciklusu za odlazak na Europsko prvenstvo u Francuskoj, Hrvatska vodi na tablici kvalifikacijske Skupine H, uz bolju gol-razliku od također maksimalne Italije.

Andrej Kramarić: "Bio nam je cilj zabiti što prije kako bismo si olakšali život, i uspjeli smo. Nikome nije lako zabiti šest golova i moramo biti ponosni. Sada slijedi mjesec dana priprema za Italiju, to nam je prilika pokazati sve što znamo u sjajnoj utakmici. Imamo savršen učinak, napredujemo prema Francuskoj i prekrasno je zabijati za reprezentaciju".

"Hvala navijačima, bili su sjajni i osjećali smo odlično u Osijeku. Nadam se da su zadovoljni onime što smo pokazali. Ovo nam je najbolji start u kvalifikacije u dugo godina i moramo biti sretni, ali ne smijemo se opustiti", rekao je Luka Modrić, koji je azerbajdžansku mrežu zatresao iz kaznenog udarca.

"Utakmica u Italiji bit će nam najveći izazov u kvalifikacijama, proučit ćemo ih i nadam se da ćemo dobro odigrati. Imamo još mjesta za napredak i samo moramo zadržati ovu fantastičnu atmosferu u momčadi", dodao je nogometaš Real Madrida.

Njegov sunarodnjak iz Barcelone, Ivan Rakitić, također je uvjeren da ovakvim igrama Hrvatska može osigurati svoje mjesto na završnom turniru 2016. godine.

"Azerbajdžan je pokazao da može biti opasan, ali odradili smo dobar posao. Važno je ići korak po korak, još je dug put pred nama. Ovo je početak iz snova, no moramo ostati usredotočeni i sve će na kraju biti u redu", izjavio je poslije utakmice.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.10.2014. u 12:03
    Ta Italija je slomila taj Madagaskar tek u 82. minuti...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.10.2014. u 11:23
    Bit cemo zadovoljni ako se dobije Italija, a ne neki Madagaskar!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.10.2014. u 09:31
    napokon dobra igra, svima pohvale
    Obrisan korisnik