Nogomet

Island slavi: "Moglo je biti i više", Hiddink uzdrman: "Ne znam gdje je nestao osjećaj sa SP-a"

Borna Rupnik • utorak, 14.10.2014.
Island slavi: "Moglo je biti i više", Hiddink uzdrman: "Ne znam gdje je nestao osjećaj sa SP-a"
Foto: EPA

Nogometaši Islanda jedno su od najugodnijih iznenađenja kvalifikacija, a "šlag na tortu" stavili su pobjedom nad svjetskom broncom, reprezentacijom Nizozemske.

Nakon uvjerljivih pobjeda nad Turskom i Latvijom (dva puta po 3:0), Islanđani su ugostili Nizozemce te još jednom teren napustili sa sva tri boda u džepu i bez primljenog pogotka. Momčad Guusa Hiddinka srušili su pogoci Gylfija Sigurdssona za 2:0.

"Znali smo da će Nizozemska držati loptu, a mi trčati za njom, no naš je plan bio pritisnuti ih kada nam se nađu između linija i zatim udariti u protunapadu. Znali smo koliko su dobri, pogotovo s Robbenom i Van Persiejem, ali naš je stručni stožer pripremio savršeni plan", objasnio je ponajbolji islandski nogometaš.

Arjen Robben: "Teško je podnijeti ovakav poraz, sada moramo loviti čak dva suparnika na tablici. Morali smo pobijediti, i sada moramo biti itekako samokritični. Darovali smo Islandu dva gola".

"Probali su i s dvojicom napadača, što dokazuje koliko smo se dobro branili, a na kraju su igrali dugim loptama. Bila je to savršena večer, no svjesni smo da moramo skupiti još dosta bodova želimo li na Europsko prvenstvo", dodao je.

Njegov suigrač, Kolbeinn Sigthorsson, član nizozemskog Ajaxa, vjeruje da Nizozemska na kraju mogla završiti s još ponekom loptom u mreži.

"Moglo je biti i više, 4:1 ili 5:1, ali i ovako smo zadovoljni. Obrana nam je igrala fantastično", rekao je.

Nizozemski izbornik Guus Hiddink bio je vrlo loše raspoložen poslije utakmice, a nizozemski mediji nagađaju da se već razmatra i moguća smjena na klupi.

"Ne ljutim se. Samo sam razočaran. Ne znam gdje je nestao osjećaj sa Svjetskog prvenstva, moramo se ozbiljno pozabaviti stanjem u nizozemskom nogometu. Pucali smo si u nogu primivši rani gol, a Robbena su čuvala po trojica ili četvorica Islanđani. Mi nismo prebacili igru na drugu stranu, bili smo prespori u oslobađanju igrača", komentirao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.10.2014. u 11:43
    nestao je kad si ti dosao na mjesto trenera haha
    Obrisan korisnik