Nogomet

Gračan: "Protivnik je bio bolji u obje utakmice, nama je nedostajalo previše važnih igrača"

Branimir Korać • utorak, 14.10.2014.
Gračan: "Protivnik je bio bolji u obje utakmice, nama je nedostajalo previše važnih igrača"
Foto: FaH

Hrvatska je poražena i u Vinkovcima s 2:1 i ostala je bez odlaska na Europsko prvenstvo 2015. godine u Češkoj. Englezi su s dvije identične pobjede ostvarili cilj i ostavili ovu hrvatsku generaciju razočaranom...

Nenad Gračan nije mogao biti zadovoljan nastupom Hrvatske u uzvratnom susretu protiv Engleske. Na kraju je ostao dojam da su igrači mogli više i to je ono zbog čega mogu biti najviše razočarani.

"Žao mi je što nismo prošli na Europsko prvenstvo, međutim Engleska je u oba susreta bila bolja. Mi smo u nekim trenucima djelovali dobro i to nam je davalo nadu u preokret, ali i na kraju upravo zbog toga ostaje dojam da su igrači mogli dati više. Osjetilo se da nam nedostaje previše važnih igrača i žao mi je da kod 1:1 nismo uspjeli iskoristiti neke prilike koje su se otvorile", smatra Gračan.

Alen Halilović priključen je mladoj reprezentaciji nakon što je odradio pripreme s A reprezentacijom i nastupio protiv Azerbajdžana. Međutim, niti on nije mogao pomoći.

"Ne mogu opisati koliko mi je žao što nismo uspjeli proći na Europsko. Nitko ne može reći da nismo željeli, ali sama želja nije bila dovoljna", rekao je za Sportske novosti.

Oba pogotka za Hrvatsku u ova dva susreta postigao je Marko Livaja, ali to mu nije ponudilo neku utjehu.

"Imamo za čim žaliti jer smo imali prilike, ali nismo ih zabili. Kada su poveli s 2:1, bili smo slomljeni, više nije bilo snage za preokret. Moji golovi su zasigurno najava boljih dana, ali mi oni u ovom trenutku ne pružaju baš nikakvu utjehu", tvrdi Livaja.

Gareth Southgate s druge strane bio je, logično, vrlo zadovoljan.

"Nisam zadovoljan samo s početnim dijelom utakmice, ali ostatak utakmice daje mi dosta razloga za zadovoljstvo. U svlačionici na poluvremenu dogovorili smo da idemo po drugi pogodak i s njim smo uspjeli riješiti pitanje prolaza. Što se tiče Hrvata, svidio mi se Halilović za kojeg se odmah vidi da će biti fantastičan nogometaš."

EP 2015. (U-21), dodatne kvalifikacije

14.10.2014.
Hrvatska (U21)1:2Engleska (U21)
10.10.2014.
Engleska (U21)2:1Hrvatska (U21)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • maniacx15.10.2014. u 00:13
    katastrofa trener...bija i osta...
    maniacx
  • Obrisan korisnik14.10.2014. u 23:48
    Henderson je 90.godište i on je deda za ove tu balavce :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.10.2014. u 23:35
    kriv je za poraz u engleskoj jer nije reagirao, a ovo da je falilo igrača je glupost kad pogledamo koliko je vrhunskih englezima falilo. uostalom, neka nam netko objasni po kojem kriteriju je gračan izvučen iz praktički trenerske mirovine i postavljen za izbornika? niti je perspektivan niti je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Share14.10.2014. u 22:43
    A je li U-19 reprezentaciji falilo par igraca koji su nastupali za u-21? Je li Englezima falilo barem 6-7 najboljih mladih igraca tipa Sterling,Henderson,Oxlade?
    Share
  • Sensation14.10.2014. u 22:28
    bili bolji.. ja bi rekao du su bili hrabri. mogli smo ih dotuc u engleskoj, imali smo 1-0, loptu u nogama i engleze koji se boje izaci do pola centra. sta zeli trener vise od toga.. obozavam trenere koji nezele ni dio krivnje preuzeti.
    Sensation