Nogomet

Ronaldo u zadnji čas: "Ponekad treba malo inteligencije, znao sam gdje će Quaresma ubaciti"

Borna Rupnik • srijeda, 15.10.2014.
Ronaldo u zadnji čas: "Ponekad treba malo inteligencije, znao sam gdje će Quaresma ubaciti"
Foto: EPA

U petoj minuti sudačke nadoknade u Kopenhagenu, Cristiano Ronaldo donio je pobjedu Portugalu, zahvaljujući dobrom poznavanju svog suigrača Ricarda Quaresme.

Danska i Portugal bili su nekoliko sekundi od podjele bodova u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Francuskoj, no onda je Cristiano Ronaldo spremio sva tri boda u portugalske džepove. Pogodio je glavom na ubacivanje Ricarda Quaresme.

"Ponekad treba malo inteligencije u kretanju. Poznajem Quaresmu i znao sam gdje će ubaciti, stoga sam krenuo prema prvoj vratnici. Teško je pored visokih Danaca, ali napravio sam ono što sam morao. Uvijek treba vjerovati do zadnje minute", rekao je nogometaš Real Madrida po završetku utakmice.

Ronaldo smatra da je Portugal zasluženo došao do vrijednog slavlja, a pohvale je imao i na račun novog izbornika Fernanda Santosa.

"Stvorili smo više prilika od Danske i treba čestitati cijeloj momčadi. Izbornik radi sjajan posao, radi se o sjajnom, samopouzdanom čovjeku koji je to samopouzdanje prenio na nas, pogotovo u poluvremenu u Danskoj", rekao je.

Santos je uzvratio pohvalama na račun svoje najveće zvijezde.

"Cristiano Ronaldo je - Cristiano Ronaldo. On je pobjednik, ne postoje prave riječi koje bi ga opisale. Znali smo da je Danska jaka, a čak je i promijenila taktiku kako bi pokušala kontrolirati ovu utakmicu", komentirao je portugalski izbornik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.10.2014. u 11:28
    to je bio klasični autogol. ako se pogleda snimka, ronaldo ne dira loptu nego se od braničeve glave odbija u gol. nije da je to nešto posebno bitno, ali kad već priča o inteligenciji i tome da je napravio šta je morao, mogao je i to spomenut...
    Obrisan korisnik