Nogomet

Löwova Njemačka "odjednom nervozna": "Sami smo si krivi"

Borna Rupnik • srijeda, 15.10.2014.
Löwova Njemačka "odjednom nervozna": "Sami smo si krivi"
Foto: EPA

Nakon poraza u Poljskoj, svjetski prvaci nisu uspjeli svladati niti Republiku Irsku. John O'Shea spasio je svoju momčad poraza i ostavio Joachima Löwa prilično nezadovoljnog.

Toni Kroos doveo je Njemačku u vodstvo u 71. minuti, no u četvrtoj minuti sudačke nadoknade John O'Shea pogodio je za podjelu bodova u kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Europsko prvenstvo u Francuskoj.

"Trenutak je stvarno poseban, irsku momčad krasi fantastičan duh i nismo se htjeli vratiti s porazom i komentarima kako smo pružili dobar otpor. Izbornik nam je rekao da će naše šanse doći čak i ako primimo pogodak i drago mi je da sam odigrao svoju ulogu", rekao je irski strijelac.

Njemački izbornik Joachim Löw mogao je žaliti za propuštenim prilikama u Varšavi, a ovoga je puta njegova momčad pokazala manjak koncentracije u samoj završnici utakmice.

"Ide mi na živce što nismo pobijedili, odnosno što smo primili gol iz prve prave irske prilike, u zadnjim sekundama. No, sami smo si krivi, izgubili smo kontrolu nad utakmicom, griješili u dodavanjima, vraćali Neueru i zaboravili se otvarati suigračima. Odjednom smo postali nervozni", opisivao je.

"S obzirom da nam je nedostajalo širine, Irskoj se nije bilo teško braniti, ali opet smo mogli zabiti dva ili tri gola. Zato mislim da ne moram mijenjati momčad, a pritiska uvijek ima jer Njemačka mora stalno pobjeđivati. Svladat ćemo Gibraltar, a onda će nam se vratiti ozlijeđeni igrači i bit ćemo jači te nadoknaditi ove loše rezultate", najavio je Löw.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Yakov15.10.2014. u 17:00
    mogu mislit rezultata protiv gibraltara...
    Yakov