Nogomet

Video: O'Shea u sudačkoj nadoknadi šokirao Njemačku, lagan posao za Švicarsku i Gruziju

Davor Mikulić • utorak, 14.10.2014.
Video: O'Shea u sudačkoj nadoknadi šokirao Njemačku, lagan posao za Švicarsku i Gruziju
Foto: EPA

Poslije poraza u Poljskoj, reprezentacija Njemačke očekivala je domaću pobjedu protiv Irske. Poveli su pogotkom Kroosa, no bod gostima osigurao je John O'Shea u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Očekivano, lagan su posao imali Švicarci i Gruzijci, dok su Poljaci propustili ubilježiti nova tri boda protiv Škotske...

Gibraltar - Gruzija 0:3

Očekivano lagan zadatak imali su reprezentativci Gruzije koji su susret protiv Gibraltara riješili već u početnih dvadeset minuta i tako došli do prve pobjede u svojoj skupini.

U devetoj minuti domaćeg je vratara na asistenciju Čanturije matirao Gelašvili, a deset minuta poslije strijelac je bio i Okriašvili kojeg je uposlio Ananidze. Bio je to i rezultat kojim se otišlo na predah, dok je u nastavku vratar Robba i treći put morao po loptu u svoju mrežu.

Kankava je bio strijelac u 69. minuti za uvjerljivu, ali i zasluženu pobjedu Gruzije.

Poljska - Škotska 2:2

Nakon što su u prošlom kolu na domaćem terenu savladali svjetskog prvaka Njemačku, isto nije pošlo na nogom reprezentaciji Poljske i u susretu sa Škotskom.

Imali su rano vodstvo za koje je u 12. minuti zaslužan bio Maczynski udarcem s osamnaest metara, ali nakon velike pogreške gostujuće obrane. No, vrlo brzo su se vratili gosti. Poslije samo osam minuta na suprotnoj je strani uzvratio Maloney koji je odlično reagirao na povratnu loptu Anye.

Bolja je i konkretnija bila domaća momčad, ali da bi stvar bila još gora za njih, izabranici Gordona Strachana poveli su u 58. minut. Morrison je gotovo na polovici terena izveo sobodni udarac, a duga lopta je putovala sve do peterca gdje se najbolje snašao Naismith i iz blizine zatresao Szczesnyevu mrežu.

Odolijevali su napadima Škoti gotovo dvadeset minuta, a onda je Poljsku u utakmicu vratio Milik. Nakon slajnog proigravanja Jedrzejczyka pucao je iz prve, što je bilo neobranjivo za gostujućeg vratara.

Imali su do kraja utakmice dvije odlične prilike Lewandowski i Krychowiak i to u periodu od samo dvije minute, no rezultat se više nije mijenjao.

Njemačka - Irska 1:1

Pobjedu nije ostvarila ni reprezentacija Njemačke koja je tako drugu utakmicu zaredom bez slavlja, uz samo jedan osvojeni bod. Iako su bili, bez sumnje, puno bolja momčad na terenu, Irci su se držali sve do 71. minute kada je Kroos uspio donijeti vodstvo. Primio je loptu koju mu je dao Kruse i zatim s dvadesetak metara pogodio desnu vratnicu nakon čega se lopta odbija u mrežu.

Činilo se kako su upisana tri boda kojima bi se zaboravio poraz u Poljskoj, no pravi šok stigao je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Ubačaj koji je išao na drugu vratnicu u sredinu je vratio Hendrick, a na pet metara od Manuela Neuera do lopte prije svog čuvara dolazi John O'Shea i zabija za veliko slavlje gostiju koji još uvijek ne znaju za poraz.

San Marino - Švicarska 0:4

Lagan posao večeras je imala i Švicarska koja je bila gost San Marinu, a pobjeda je mogla biti i s većom razlikom. Nakon pola sata igre gosti su imali već tri pogotka prednosti, a mrežu vratara Simoncinija u desetoj je minuti načeo Haris Seferović.

Isti je igrač bio strijelac i u 24. minuti, da bi 0:3, rezultat kojim se otišlo na odmor, postavio Džemaili u 30. minuti kada je iskoristio dodavanje Rodrigueza.

Što se tiče švicarskih napada i prijetnji domaćem vrataru, nije se ništa promijenilo niti u nastavku, ali ipak, postignut je još samo jedan pogodak. Xhaka je u 79. minuti priliku gurnuo Shaqirija koji je to i iskoristio, a među strijelce se mogao upisati i Rodriguez u posljednjoj minuti utakmice, no nije realizirao udarac s bijele točke.

Kvalifikacije, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica
29.03.2015.
Irska1:1Poljska
Gruzija0:2Njemačka
Škotska6:1Gibraltar
14.11.2014.
Njemačka4:0Gibraltar
Škotska1:0Irska
Gruzija0:4Poljska
14.10.2014.
Njemačka1:1Irska
Poljska2:2Škotska
Gibraltar0:3Gruzija
11.10.2014.
Poljska2:0Njemačka
Irska7:0Gibraltar
Škotska1:0Gruzija
07.09.2014.
Gibraltar0:7Poljska
Njemačka2:1Škotska
Gruzija1:2Irska
1Poljska 516:3+1311
2Škotska 511:5+610
3Njemačka 59:4+510
4Irska 511:4+78
5Gruzija 54:9-53
6Gibraltar 51:27-260

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.10.2014. u 11:19
    Pokupio im Kovač sav germanski mentalitet
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.10.2014. u 11:14
    nijemci su bili bolji ali nisu stvorili puno opasnih prilika u veznom redu jedino je kroos odigrao okej a u napadu gotze i muller nevidljivi
    Obrisan korisnik
  • crodevils15.10.2014. u 10:57
    napokon da se malo i nijemci muče u kvalifikacijama..no,vjerujem da ću osigurati EP,ali sam siguran da su oni smatrali da ću se prošetati skupinom kao i svake godine.. ova se skupina pokazuje dosta zahtjevnom za svjetske prvake
    crodevils
  • Obrisan korisnik15.10.2014. u 10:19
    Da smo bar mi tako prosječna momčad...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.10.2014. u 07:42
    Njemacka je postala sasvim prosijecna europska ekipa, slicno kao Spanjolska.
    Obrisan korisnik