Košarka

Sjajan početak Stipčevićevog Virtusa, Strasbourg slavio u drami u Bonnu

Branimir Korać • četvrtak, 16.10.2014.
Sjajan početak Stipčevićevog Virtusa, Strasbourg slavio u drami u Bonnu

Prvo kolo Eurokupa kompletirano je susretima skupine A, B i C koji su odigrani u kasnijem terminu. najuvjerljiviji je bio Virtus Roka Stipčevića dok je u niz susreta odigrana neizvjesna završnica...

Skupina A

Telekom Bonn dugo će se sjećati poraza na domaćem parketu protiv Strasbourga. Imao je domaćin prednost 82:80 deset sekundi prije kraja i Eugene Lawrence dva slobodna bacanja. Ubacio je samo jedno, Paul Lacombe uhvatio je loptu i pobjegao u tranziciju te pronašao Tadiju Dragičevića koji ubacuje tricu. Ali tu nije bio kraj, gosti su došli u posjed lopte još jednom, a Antoine Diot ubacio je očajničku tricu sa sirenom za konačnih 86:83.

"Pokazali smo karakter i imali smo sreće da smo pogodili nekoliko teških šuteva u završnici. Sve što smo željeli u završnici bilo je dati sve od sebe i pružiti si priliku za pobjedu", rekao je Louis Campbell koji je ubacio 18 poena (6/9, trica 5/5) uz pet asistencija, a osim njega dobar je bio i Jeremy Leloup sa 16 poena (5/5). Gosti su šutirali tricu 13/19, domaćin je ubacio jednu više iz 31 pokušaja, a najefikasniji kod Nijemaca bili su Steve Wachalski s 24 poena (7/11, trica 6/8), Benas Veikalas sa 17 poena (6/10) i pet ukradenih lopti, Eugene Lawrence dodao je deset poena (3/8) i deset asistencija, a Tadas Klimavičius deset skokova.

Neizvjestan dvoboj odigran je i u Reggio Emiliji gdje je istoimeni domaćin igrao protiv Brosea i upisao pobjedu 70:67. Bio je to ravnopravan susret u kojem nijedna momčad nije uspjela upisati prednost veću od pet poena, a pobjednika su odlučile trice Federica Mussinija u posljednjoj dionici te ključan ubačaj Andree Cinciarinija.

Osim što je ubacio važan koš u završnici, Cinciarini je odigrao općenito dobru utakmicu koju je završio s 15 poena (4/13), devet skokova i šest asistencija, a 13 poena (4/11) dodao je Rimantas Kaukenas. Kod poraženih Carlon Brown ubacio je 26 poena (10/20), a Dalibor Bagarić za četiri minute uhvatio je jedan skok.

Iako je Zaragoza na kraju svladala Levallois s tijesnih 77:76, gosti nisu bili u prilici za pobjedu. Domaćin je imao konstantno prednost i samo je serija trica u završnici približila Francuze, ali ne i dovela ih u šansu za šut za pobjedu.

Po 15 poena u bivšoj momčadi Damjana Rudeža ubacili su Marcus Landry (5/13) i Stevan Jelovac (4/10) dok je na drugoj strani najučinkovitiji bio Blake Schilb sa 17 poena (6/11) te po pet skokova i asistencija.

Rezultati:
Telekom Baskets Bonn - Strasbourg 83:86
Grissin Bon Reggio Emilia - Brose Baskets Bamberg 70:67
CAI Zaragoza - Paris Levallois 77:76

Skupina B

Bez većih problema do pobjede je stigao Dijon koji je ugostio prvaka Belgije, momčad Oostendea. Dijon je slavio sa 72:63 preuzevši kontrolu nad rezultatom još u prvom poluvremenu nakon čega je rutinski priveo susret kraju. U prvom dijelu domaćin je napravio seriju 21:3 koja mu je donijela preokret i nakon toga Belgijci se nisu oporavili.

"Sjajna je stvar svladati prvaka Belgije i ostaviti ga na 63 poena. Nije bilo lako braniti Đorđevića, imali smo dobar plan igre, međutim radili smo previše pogrešaka. Šteta što smo ostali bez ozlijeđenog Alda Curtija, nadam se da će biti vrlo brzo spreman", smatra domaći trener Jean-Louis Borg.

U njegovoj momčadi Zach Moss ubacio je 18 poena (9/11), a Erving Walker dodao je 15 (4/9) uz šest asistencija. Kod gostiju Gregory Echenique ubacio je deset poena (4/6).

Rezultati:
JDA Dijon - Telenet Oostende 72:63

Skupina C

Sevilla je otvorila natjecanje u Eurokupu pobjedom na gostovanju kod Oldenburga 85:77. Nije to bio lagan posao za goste iako su imali ugodnu prednost tijekom cijelog susreta. U završnici susreta domaćin se uspio vratiti u igru za pobjedu predvođen raspoloženim Nemanjom Aleksandrovim, ali važan ubačaj Jacoba Pullena i trica Bernieja Rodrigueza spriječili su preokret.

"Nismo počeli kako smo željeli i razočarani smo. Nismo željeli ovakvu reakciju nakon prvenstvenog poraza u nedjelju. Iako nismo igrali dobro, imali smo na kraju priliku za pobjedu i zato ovaj poraz još više boli. Prvo poluvrijeme bilo je loše, dozvolili smo protivniku čak 48 poena što je previše. Sevilla je igrala dobro i pogodila teške šuteve, ali naša obrana nije bila dobra, nismo mogli zaustaviti njihov pick and roll i napraviti pritisak na braniče", govorio je domaći trener Sebastian Machowski.

Kod pobjednika Alex UrtasunJulius Jenkins dodao je 17 poena (4/10).

Teška pobjeda je iza Nancyja koji je na svom parketu svladao češki ČEZ Nymburk. Domaćin je slavio sa 78:76 u neizvjesnim dvoboju koji su presudili važni koševi Dariusa Adamsa na kraju susreta.

"Imali smo desetak poena prednosti, ali Nymburk je snažno reagirao i vratio se.Ipak, odlučila je naša obrana i podrška navijača koji su bili nevjerojatni", rekao je nakon susreta Vaughn Duggins.

U pobjedničkim redovima Adams je ubacio 22 poena (8/19) uz pet asistencija, a Florent Pietrus 16 poena (5/7) uz sedam skokova. Kod Nymburka po 13 poena ubacili su Derek Raivio (3/3, pet asistencija) i Tre Simmons (5/9).

Šetnju je imao Virtus na gostovanju kod Charleroija gdje je slavio s velikih 88:59. Talijani su bili puno bolji protivnik i na kraju su potpuno zasluženo stigli do pobjede. Već na poluvremenu bilo je plus 24 za Virtus i u drugom dijelu samo se nastavila katastrofa za domaćina.

Brandon Triche bio je sjajan s 26 poena (8/14), šest skokova i pet asistencija, a Rok Stipčević za 29 minuta upisao je šest poena (2/3 za dva, 0/2 za tri) uz tri skoka i dvije asistencija. U domaćem sastavu Dylan Page ubacio je 15 poena (5/10).

Rezultati:
EWE Baskets Oldenburg - Baloncesto Sevilla 77:85
SLUC Nancy - ČEZ Nymburk 78:76
Proximus Spirou Charleroi - Virtus Rim 59:88

Foto - Esther Casas, CAI Zaragoza

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!