Rukomet

Nantes slavio i u Varaždinu, domaćin se časno oprostio od Europe

Iz Varaždina: Mihaela Bradovski • subota, 18.10.2014.
Nantes slavio i u Varaždinu, domaćin se časno oprostio od Europe

Tjedan dana nakon 27:42 poraza u Nantesu, rukometaši Varaždina na domaćem su terenu ugostili neporaženu momčad francuskog prvenstva i upisali još jedan poraz te se time oprostili od Europe. Ipak, za razliku od prošlotjednog susreta današnji je francuski predstavnik dobio s 30:26...

I dok su se Varaždinci u Francuskoj odlično držali u prvih pola sata susreta, u današnjem dvoboju korak s favoriziranim protivnikom izgubili su već na samom startu utakmicu. Prvi pogodak bio je onaj u mreži gostiju, u prvoj je minuti poentirao Jeftić, no odmah zatim uslijedila je 6:0 serija gostiju koji su, igrali i bez ozlijeđenog Entrerriosa.

Nakon šestog pogotka u domaćoj mreži klupa Varaždina traži time-out, a po povratku na teren domaći sastav uspijeva postići svoj drugi zgoditak. Iza Schulza, u sedmoj minuti dvoboja, poentirao je Kuduz. Nakon deset minuta igre domaći sastav zaostajao je šest golova, a isključenje Maquede iskorišteno je tek za smanjenje na 3:8.

Varaždinski rukometaši tijekom prvog poluvremena zaredali su s promašajima tako da gostima nije bilo teško već u prvom poluvremenu stići do +10. Nakon dvije nanizane obrane Schulza Nantes stiže u priliku dići prednost na dvije znamenke i to mu uspijeva nakon točno 20. minuta igre. Trener gostiju Thierry Anti s rotacijom u svojoj momčadi počeo je upravo pred taj napad, a za 14:4 pogodio je Delecroix, novo lice na parketu.

Ante Kuduz: "Izgorjeli smo u prvom dijelu te nam je dobro došao odmor. U drugom poluvremenu stavili smo glave skupa, odigrali kao što znamo i rezultat je na kraju vrlo dobar."

U idućoj akciji precizan je bio i Camarero, tri minute prije kraja Delecroix je svojim drugim zgoditkom, ovoga puta s linije sedam metara pogodio za 17:5, a zatim su uslijedile najbolje minute Varaždina. Do tog trenutka niti jedan igrač domaće momčadi nije postigao više od jednog zgoditka, a onda je u prvi plan iskočio Marin Šipić. S tri pogotka u nizu, uz pomoć vratara Meštrića na drugoj strani, domaći su rukometaši stigli do svoje 3:0 serije i konačnih 8:17 na poluvremenu.

Početak nastavka obilježili su promašaji s obje strane, a gostujući je trener do tog trenutka iz igre izvadio gotovo sve pojedince iz sedmorke koja je startala u utakmicu. Na parketu je ostao tek kapetan Rock Feliho. U devetoj minuti drugog dijela Nantes ponovno stiže do +10 no domaći sastav uzvraća s novih 3:0 preko Tokića, Sršena i Huđa sa sedam metara i u 44. minuti na semaforu stoji 16:23.

U 51. minuti Varaždinci su imali lijepu priliku stići na svega četiri pogotka zaostatka, no umjesto 21:25 zatresla se greda gostujućeg gola, a odmah potom Anti je zatražio minutu odmora. Nantesov period bez pogotka, u kojem je domaći sastav igrao i bolje i atraktivnije, prekinuo je Kiala, a onda šest minuta prije kraja Varaždin preko Jeftića ipak stiže do -4.

Domaći su rukometaši u posljednju minutu ušli pri -3, a nakon zgoditka Feliha sa sedam metara postavljeno je konačnih 30:26 za Nantes. Po pet golova za Varaždin postigli su Tokić, Kuduz i Sršen, a kod gostiju De La Breteche i Feliho.

EHF Europski kup, drugo kolo kvalifikacija:
Varaždin 1930 - Nantes 26:30 (8:17)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!