Rukomet

Nexe s dvije uvjerljive pobjede nad sastavom s Kosova do trećeg kola kvalifikacija Kupa EHF

Danijela Lemaić • ponedjeljak, 20.10.2014.
Nexe s dvije uvjerljive pobjede nad sastavom s Kosova do trećeg kola kvalifikacija Kupa EHF

Rukometaši našičkog Nexea u sklopu drugog kola kvalifikacija Kupa EHF u dvije su domaće utakmice pred svojim navijačima u Našicama, ugostili ekipu BESA Famiglie iz Kosova nad kojom su pokazali svoju nadmoć te joj u oba susreta očitali rukometnu lekciju za slavlja 40:25 i 43:26, kao i uvjerljiv prolazak dalje u daljnju fazu natjecanja.

Momčad našičkog Nexea ovog je vikenda zakoračila na europski put, točnije, u sklopu druge runde kvalifikacija EHF Kupa na domaćem terenu u Našicama ugostila je momčad iz Kosova, igrače Besa Famiglie. Momci Zdenka Kordija bez prevelikih problema stigli su do dvije visoke pobjede te su već nakon prvog susreta imali siguran prolaz u treće kolo kvalifikacija.

U prvoj utakmici, momčad Nexea bila je itekako uvjerljiva protivnik svojih suparnika. Dobro Nexe ulazi u susret, do odlaska na odmor osigurava sigurno vodstvo 18:14 nakon čega u nastavku ubacuje u brzinu više te uz odličnu podršku svojih navijača u Našicama povećava svoje vodstvo na velikih i konačnih 40:25.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Albin Eter s deset postignutih pogodaka, Perica Lelić sakupio je 14 obrana, a Martin Juzbašić pet, dok je najbolji kod Besa Famiglie bio Goran Biljaka s osam golova, a vratari Haris Berisha i Daniel Dupjačanec obranili su deset lopti.

U uzvratnoj utakmici EHF Kupa rukometaši Nexea stigli su do nove uvjerljive pobjede te bez ikakvih pitanja prošli u daljnju fazu natjecanja. U prvom poluvremenu igrači Besa Famiglie su se dobro držali uz Našičane, pa čak i stigli do vodstva 5:4, no u 20. minuti pojačavaju domaći momci te serijom 5-0 ostavljaju goste bez nade. Do odlaska na odmor odvojili su se na +6 (20:14). U nastavku susreta Nexe je nastavio rukometnu dominaciju i očitao rukometnu lekciju gostima. Prednost je iz minute u minutu rasla, a po posljednjem sučevu zvižduku stigao je do slavlja 43:26.

Nexe je do pobjede vodio Tomislav Nuić s deset pogodaka, dok je Josip Božić Pavletić upisao njih sedam. Na vratima je Martin Juzbašić sakupio 16 obrana. U redovima protivničke ekipe istaknuli su se Goran Biljaka, Jupa Kastrioti i Arben Muqolli svaki s po šest zgoditaka, dok je čuvar mreže Daniel Dupjačanec zaustavio 13 lopti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!