Nogomet

Garcia: "Kriv sam, taktički smo bili užasni", Guardiola: "Ovo nije naša savršena utakmica"

Mihaela Bradovski • srijeda, 22.10.2014.
Garcia: "Kriv sam, taktički smo bili užasni", Guardiola: "Ovo nije naša savršena utakmica"
Foto: EPA

Bayern je na impresivan način projurio Rimom. Nanio je Romi jako težak poraz, pregazio ju je sa 7:1 i stigao do najimpresivnije pobjede u dosadašnjem dijelu sezone...

U Romi su se nadali da mogu iznenaditi Bayern, doći do sva tri boda, međutim doživjeli su šok. Već u prvom poluvremenu primili su čak pet golova, na kraju je čak sedam lopti završilo u domaćoj mreži, a jedan od najzaslužnijih za to je Arjen Robben koji je pokrenuo lavinu i odigrao općenito jako dobru utakmicu.

"Uvijek je lako pričati nakon utakmice. I dalje sam uvjeren da je Roma dobra momčad i to je pokazala tijekom sezone, međutim mi zaslužujemo sve komplimente, svi igrači i stručni stožer koji je fantastično pripremio utakmicu. Postigli smo fantastične golove i stvorili smo stvarno puno prilika. Nisam očekivao ovakvu utakmicu protiv ovakvog protivnika. Roma je krenula sjajnim nastupom protiv CSKA, zasluženo uzela bod u Manchesteru i očekivao sam puno teži posao", govorio je Robben.

Josep Guardiola vjeruje da njegova momčad može i bolje od ovoga, a na kraju priče zadovoljan je jer je Bayern došao pred vrata prolaza skupine već nakon tri odigrane utakmice.

"Važno je da smo pokazali kako možemo povlačiti prave poteze u pravo vrijeme, no mislim da ovo nije naša savršena utakmica. Prve minute nisu bile savršene, a Roma je igrala dobar nogomet u drugom poluvremenu. Na kraju sam sretan rezultatom i činjenicom da smo blizu prolaza. Nisam zadovoljan što smo u drugom dijelu dali previše prostora Pjaniću i De Rossiju, no Neuer je u nekoliko slučajeva odlično reagirao", dodaje Guardiola.

U Rominim redovima vladala je komorna atmosfera, svi su bili u šoku nakon ovog užasnog poraza. Trener Rudi Garcia preuzeo je krivicu na sebe ustvrdivši da je pogriješio s taktikom.

"Bila je to taktička katastrofa, dopustili smo Bayernu da igra, a fantastična momčad je to iskoristila. Bila je to moja pogreška, ne pogreška igrača. Izgubiti od Bayerna uvijek je moguće, ali boli izgubiti na ovakav način, podbacili smo onda kada smo morali biti na svom vrhuncu. Odgovornost je potpuno na meni jer sam imao loš stav prema ovom susretu i lošu taktiku i jedino što je dobro u ovom danu je remi u Moskvi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • sportoz22.10.2014. u 11:39
    LP sve više liči na HNL. Ne u smislu kvalitete i organizacije, (pre)daleko od toga, već u smislu iživljavanja. U HNL- u je to iživljavanje onih koji imaju nešto nad onima koji nemaju ni za žvake, a u LP iživljavanje onih koji imaju preko svake mjere nad onima koji imaju puno.
    sportoz