Nogomet

Rakitić: "Moramo gledati sebe, ne smijemo se zamarati s drugima"

Mihaela Bradovski • srijeda, 22.10.2014.
Rakitić: "Moramo gledati sebe, ne smijemo se zamarati s drugima"
Foto: EPA

Barcelona nije dopustila iznenađenje na Camp Nouu i stigla je do očekivane pobjede protiv Ajaxa. Slavila je s 3:1 i tako se vratila na pobjednički put u Europi nakon što je u prošlom kolu poražena u Parizu s 3:2...

Ivan Rakitić nakon odmora u prvenstvu, ponovno se našao u početnoj postavi Barcelone. Odradio je dobru utakmicu i bio je zadovoljan s učinjenim protiv amsterdamskog kluba.

"Ajax je dobra momčad i bilo nam je važno da protiv njega odigramo dobru utakmicu. Cijela momčad je odlično radila i moramo u svakoj utakmici imati ovakav pristup. Nadamo se da će i sljedeća utakmica biti ovakva. Nismo se obazirali na ono što radi PSG na Cipru, koncentrirani smo na sebe, ne možemo utjecati na druge momčadi i najvažnije je da mi igramo kako želimo", smatra Rakitić.

Luis Enrique također je bio zadovoljan obavljenim poslom u ovom susretu.

"Jako mi se svidio naš nastup. U prvom poluvremenu bili smo puno bolji i imali smo puno šansi. Postigli smo samo dva pogotka, a mogli smo ubiti utakmicu. Zadovoljan sam rezultatom, postigli smo cilj i upisali željenu pobjedu."

Standardno na visokoj razini bio je Lionel Messi koji se ponovno upisao među strijelce i to u razdoblju potpune Barcelonine dominacije u prvom poluvremenu.

"Nisam siguran je li ovo naša najbolja utakmica ove sezone, ali sam siguran da smo odigrali stvarno odlično prvo poluvrijeme u kojem smo trebali postići još nekoliko pogodaka. Najvažnije je da smo stigli do sva tri boda i pobjede. Drago mi je da je Sandro postigao pogodak i drago mi je da ti mladi mladi igrači dobivaju priliku u ovako važnim utakmicama", kaže Messi.

Frank de Boer nije bio zadovoljan igrom svoje momčadi. Posebno je bio razočaran nastupom u prvom poluvremenu koje je bilo slabo iz Ajaxove perspektive.

"Tražio sam od igrača da pokažu svoju kvalitetu, ali to nisam dobio u prvom poluvremenu. Nismo pokazali da možemo igrati nogomet i imali smo samo jednu polupriliku. U drugom dijelu igrači su se podigli i zaigrali puno bolje, dali smo sve od sebe, ali nije bilo dovoljno. Važno je da smo u drugom dijelu igrali ovakav nogomet, da su igrači pokazali da znaju i to želim od njih kroz cijelu utakmicu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!