Nogomet

Mamić očekuje napadački nogomet: "Red Bull nema mnogo mana, moramo ostaviti dušu na terenu"

Borna Rupnik • srijeda, 22.10.2014.
Mamić očekuje napadački nogomet: "Red Bull nema mnogo mana, moramo ostaviti dušu na terenu"
Foto: Kristijan Komarica

U trećem kolu Europske lige, Dinamo gostuje kod Red Bulla iz Salzburga. Obje momčadi računaju na svoje kvalitetne napadačke opcije te se očekuje otvorena utakmica.

Nakon pobjede nad Astrom u Zagrebu i poraza od Celtica u Glasgowu, hrvatski prvak u četvrtak će istrčati na teren u Salzburgu i tražiti nove bodove za prolazak grupne faze Europske lige.

Trener Dinama Zoran Mamić vjeruje da je Red Bull najbolji od sva tri suparnika Modrih u skupini.

"Vjerujem da ćemo vidjeti dobru i zanimljivu utakmicu jer obje momčadi igraju napadački nogomet. Naravno, nešto se u svemu tome pita i njih koji su domaćini, a na koncu će se na terenu vidjeti tko se bolje pripremio", kaže Mamić.

Stručni stožer Dinama posvetio se analizi Red Bulla, a trener prenosi: "Tražili smo im mane kojih, moram priznati, nema puno. Soriano, Alan, Kampl i ostali zaista imaju kvalitetu. Imaju jako dobru momčad, odlično izgledaju i moramo svi biti na visokoj razini i ostaviti dušu na terenu za pozitivan rezultat".

"Očekujem da će oni igrati kao i uvijek, a i mi ćemo pokušati nametnuti svoj stil igre: tražit ćemo gol i dobar rezultat. Tko će na kraju imati bolji dan taj će izvući kvalitetniji rezultat", nastavio je, prenose klupske stranice.

Dinamo će u Austriji zaigrati bez napadača Duje Čopa, a nesretan poraz od Celtica, unatoč dobroj igri, već je arhiviran.

"Sigurno je udarac kada najbolji strijelac nije spreman i nedostajat će, ali oni koji će igrati umjesto njega su kvalitetni i vjerujem da će to potvrditi. Ne razmišljamo o utakmici u Glasgowu kao niti o idućim utakmicama. Iz svakog susreta, pa tako i onog u Škotskoj smo izvukli pouke i idemo dalje. Ostale su još četiri utakmice i 12 bodova, nećemo previše kalkulirati", rekao je Mamić.

Branič Dinama Josip Pivarić ističe kako bi i bod protiv Red Bulla bio dovoljan razlog za zadovoljstvo, makar bi bilo poželjno osvojiti sva tri.

"Morat ćemo iscrpiti zadnje atome snage za pozitivan rezultat. Sigurno je da idemo na pobjedu, no ne bismo bili nezadovoljni ni remijem, iako se tako ne ulazi u utakmicu. Salzburg je kvalitetna i brza ekipa, imaju jako dobre igrače u napadu i vjerujem da nas čeka dobra i otvorena utakmica", najavio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.10.2014. u 10:12
    ajmo plavi!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.10.2014. u 00:13
    Dečki malo pameti i ništa nije nemoguće. Protiv Celtica ste pokazali da znate igrati ali nije bilo ono malo sreće. Nadam se da je Soudani u dobrom stanju. Uz dobrog Brozovića, Antolića, Henriqueza, Pinta i uz pokušaj da si zakrpamo mane u obrani imamo se pravo nadati!
    Obrisan korisnik