Košarka

Rudež: "Sve dok me trener drži na parketu, znači da ima vjere u mene. Šutirat ću i dalje"

Borna Rupnik • srijeda, 22.10.2014.
Rudež: "Sve dok me trener drži na parketu, znači da ima vjere u mene. Šutirat ću i dalje"
Foto: EPA

Hrvatski košarkaš u taboru Indiana Pacersa, Damjan Rudež, ubacio je dvije trice Minnesota Timberwolvesima i planira nastaviti uvježavabati svoj šut za potrebe NBA lige.

Indiana Pacersi poraženi su u pripremnoj utakmici od Minnesota Timberwolvesa 107:89, a Damjan Rudež odigrao je 26 minuta i ubacio dvije trice iz šest pokušaja te jedno slobodno bacanje, uz dva skoka i jednu asistenciju.

"Dugo sam čekao svoju prvu tricu, protiv Dallasa. Lopte su mi izlazile iz obruča pa mi je najvažnije bilo ostati miran i koncentriran. Sve dok me trener drži na parketu, znači da ima vjere u mene. U mene vjeruju i suigrači te mi ne preostaje drugo nego šutirati dalje", rekao je Rudež za službene stranice svog kluba poslije utakmice.

"Došao sam otvorenog uma u NBA ligu, spreman prilagoditi se i učiti. Radim svaki dan i nije lako, s obzirom da su svi brzi, snažni i visoko skaču. Nema tu puno mudrosti, nastavit ću raditi kao lud na svom šutu i vjerovati u sebe", nastavio je hrvatski košarkaš.

Trener Vogel ima dovoljno razumijevanja za prilagodbu, kako Rudeža, tako i drugih igrača svoje momčadi kojima trebaju pripreme za "sigurniju ruku".

"Svakom novaku u ligi treba vremena. Rijetko se događa da dečki već u prvoj godini lakoćom šutiraju i pogađaju", rekao je.

U anketi GM-ova klubova u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, 32 posto glasova na pitanje tko je najbolji igrač izvan NBA parketa dobili su Rudy Fernandez i Dario Šarić, a među spomenutima bio je i Mario Hezonja. Dio klupskih čelnika vjeruje da će otkriće nove NBA sezone biti Bojan Bogdanović, u dresu Brooklyn Netsa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • orangecrush23.10.2014. u 14:23
    Bird će tijekom sezone vrlo vjerojatno tražiti ekipu kojoj će uvaliti Westa i/ili Hilla ili Hibberta s ciljem tankiranja ove sezone tako da se možda Rudežu otvori prilika da zaigra, ali to će biti na kapaljku.Vogel će ga koristiti na trojci (barem zasad to tvrdi) i to vjerojatno po par minuta jer... [više na forumu]
    orangecrush
  • Obrisan korisnik22.10.2014. u 22:41
    boli te pipi, samo rokaj..
    Obrisan korisnik