Košarka

Dramatične završnice u Strasbourgu, Cantuu i Lyonu, Buva dobar u porazu domaćina

Branimir Korać • četvrtak, 23.10.2014.
Dramatične završnice u Strasbourgu, Cantuu i Lyonu, Buva dobar u porazu domaćina

Neizvjesni susreti obilježili su drugo kolo Eurokupa u skupinama A, B i C. Jedini rezultatski izvjestan dvoboj odigran je u Bambergu dok je u ostalim susretima vladala rezultatska neizvjesnost do samog kraja...

Skupina A

U njemačkom dvoboju u skupini A Brose Bamberg pregazio je Telekom iz Bonna sa 104:79. Gosti su tako nakon drugog kola na dva poraza dok je Brose stigao do prve pobjede i to na impresivan način u sjajnoj napadačkoj večeri. Domaćin je pitanje pobjednika riješio već u prvom poluvremenu kada je ubacio 55 poena i imao 16 poena prednosti te u nastavku nije dopustio protivniku da ijednom ozbiljnije zaprijeti.

"Čestitke Bambergu, igrali su fantastičnu košarku i apsolutno zasluženo slavili", kratko je priznao trener gostiju Mathias Fischer. Pobjednika su predvodili Ryan Thompson s 22 poena (7/10) i Bradley Wannamaker sa 16 poena (7/10), deset asistencija i pet ukradenih lopti. Dalibor Bagarić nije ulazio u igru. Kod poraženih Eugene Lawrence ubacio je 19 poena (7/8), a po 13 su dodali Benas Veikalas (3/5) i Angelo Caloiaro (5/12, šest skokova).

Zaragoza je doputovala u Strasbourg još uvijek pod dojmom vijesti o smrti njezinog prošlosezonskog trenera Josea Luisa Abosa. Ipak, pružila je snažan otpor domaćinu i upisala poraz tek u produžetku. Produžetak je izborila zahvaljujući Pedru Llompartu koji je u samoj završnici ubacio sva tri slobodna bacanja, ali na kraju produžetka Matt Howard pogađa sa sirenom za 88:86 i pobjedu domaćina.

"Uvijek je dobar osjećaj kada dođeš do pobjede, posebno nakon ovako velike borbe. Počeli smo vrlo loše, igrali smo solidno u obrani, ali napad nije funkcionirao. Ipak, trener je na poluvremenu postavio stvari na svoje mjesto, vratili smo se s više želje i još agresivniji i mogli smo i ranije do pobjede da nismo promašili toliko slobodnih bacanja. Howard i Toupane odigrali su ključnu ulogu, ali ovo je momčadska pobjeda", govorio je Antoine Diot.

Upravo Diot bio je prvo ime utakmice s 26 poena (9/17), osam asistencija i pet skokova, Ali Traore je dodao 22 poena (8/13) i šest skokova, a Matt Howard 19 poena (8/12) i deset skokova. Kod Zaragoze Stevan Jelovac ubacio je 16 poena (4/7) uz osam skokova, a Chris Goulding dodao je 15 poena (4/5).

Rezultati:
Brose Bamberg - Telekom Bonn 104:79
Strasbourg - CAI Zaragoza 88:86 produžetak

Skupina B

Artland Dragonsi odnijeli su vrijednu pobjedu s gostovanja u Cantuu. Slavili su sa 78:77 u susretu koji su morali i ranije privesti kraju, međutim nedostajalo je malo više koncentracije te su Talijani opasno zaprijetili. U trećoj dionici imao je Artland 63:45 da bi Cantu stigao na tri minute prije kraja na svega poen zaostatka. Bez obzira na to, nije uspio doći do vodstva i šuta za pobjedu i gosti su stigli do prve pobjede.

"Bila je to utakmica obilježena serijama na obje strane. Mislim da smo igrali vrlo dobro iako je Cantu u završnici igrao s više energije i razbio naš ritam. Puno toga bilo je dobro za nas i sretan sam što smo stigli do prve pobjede i to u gostima", rekao je trener Artlanda Tyron McCoy. U njegovom sastavu Anthony King upisao je 22 poena (8/15) uz devet skokova, a Antonio Graves dodao je 13 poena (5/9). Kod Cantua Damian Hollis upisao je 15 poena (5/8), a Ivan Buva je za 26 minuta dodao 14 poena (6/11 za dva, 0/3 za tri) i osam skokova.

S identičnim rezultatom slavio je Dijon na gostovanju kod Asvela. U dramatičnom susretu gosti su stigli do pobjede zahvaljujući završnoj seriji 8:0 koju je predvodio Erving Walker čime je njegova momčad upisala u debitantskom nastupu u Eurokupu i drugu pobjedu. "Za pobjedu na ovom parketu trebali smo fantastičan nastup. Uspjeli smo ga ostvariti i to će nam puno značiti za samopouzdanje uoči sljedećeg kola francuskog prvenstva", smatra gostujući trener Jean-Louis Borg.

Najbolji u redovima Dijona bili su Steven Gray s 15 poena (5/11) te s po 12 Zach Moss (4/5, pet skokova) i Erving Walker (4/10, šest asistencija). Kod poraženih Edwin Jackson ubacio je 14 poena (4/9) uz pet asistencija, a Taurean Green dodao je 13 poena (3/5) i šest asistencija.

Odličnim nastupom u drugom poluvremenu Gran Canaria stigla je do pobjede u gostima kod Oostendea 83:76. Belgijci su odradili vrlo dobrih prvih 20 minuta, imali dvoznamenkastu prednost, ali u nastavku je na površinu isplivala kvaliteta gostiju. Tricom Davida O'Learyja na početku posljednje četvrtine preuzeli su vodstvo i nisu ga ispuštali do kraja susreta.

"Vrlo teška utakmica, Oostende je odigrao bolje nego što sam očekivao iako sam znao da je tri godine zaredom prvak Belgije. U drugoj četvrtini napravili smo puno pogrešaka i donijeli niz krivih odluka, ali bili smo sjajni u trećoj dionici. Sretan sam zbog ove pobjede jer znam da nitko neće lako slaviti na ovom parketu", komentirao je Aito Garcia Reneses.

U njegovom sastavu po 14 poena ubacili su Albert Oliver (5/6) i Kyle Kurić (5/12), a kod domaćina John Prince ubacio je 27 poena (11/16), Pierre Antoine Gillet 18 poena (6/10, trica 6/9) dok je Niels Marnegrave dodao deset asistencija.

Rezultati:
Foxtown Cantu - Artland Dragons 77:78
ASVEL Lyon Villeurbanne - JDA Dijon 77:78
Telenet Oostende - Herbalife Gran Canaria 76:83

Skupina C

Sevilla nije dozvolila iznenađenje na svom parketu u susretu protiv Charleroija. Stigla je do pobjede 80:75 iako teško izborene u samoj završnici susreta. Na ulasku u zadnju minutu gosti su bili na 73:73, ali Oriola i Pullen u završnici su odveli Sevillu do pobjede.

"Bila je to jako teška utakmica, iskreno, ne vjerujem da smo zaslužili pobjedu, ali prihvatit ćemo je. U posljednje tri utakmice svaku četvrtinu smo odigrali drugačije, imamo vrlo mladu momčad i naši igrači moraju naučiti kako pobjeđivati. Balvin i Pierre odigrali su sjajno, posebno mi je drago zbog Balvina kojeg sam puno kritizirao zbog rada na treninzima, ali sada je uzvratio dobrom igrom. Da bismo bili bolji, trebamo Balvina i Hernangomeza na visokoj razini. Želim pobjedu, ali prije svega želim napredak za mlade igrače", tvrdi trener domaćina Scott Roth.

U pobjedničkom sastavu Pierre Oriola ubacio je 14 poena (5/7), a Jacob Pullen dodao je 11 (4/7) uz pet asistencija. Kod Belgijaca Dylan Page ubacio je 18 poena (6/17) uz deset skokova, a Eric Wise dodao je 15 poena (6/11).

Do domaće pobjede stigao je i rimski Virtus koji je ugostio Nancy i slavio s 84:79. Sličan susret onome u Sevilli, ovdje su gosti također zaprijetili u završnici, međutim domaćin je uspio zadržati prednost i uzeti pobjedu.

U pobjedničkom sastavu Kyle Gibson ubacio je 19 poena (7/15), a po 16 su dodali Brandon Triche (6/14, pet asistencija) i Maxime De Zeeuw (6/10, šest skokova). Rok Stipčević je za 18 minuta ubacio pet poena (1/3 za dva, 1/4 za tri poena) uz po dva skoka i dvije asistencije. Kod gostiju Sergij Gladir ubacio je 20 poena (5/12), Darius Adams 16 poena (7/18), a Randal Falker 12 poena (5/9) uz deset skokova.

Rezultati:
Baloncesto Sevilla - Proximus Spirou Charleroi 80:75
Virtus Rim - SLUC Nancy 84:79

Foto: Cantu, Facebook

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!