Tenis

Serena Williams se brzo vratila pobjedničkim navikama, Šarapova pred ispadanjem

Davor Kovačević • četvrtak, 23.10.2014.
Serena Williams se brzo vratila pobjedničkim navikama, Šarapova pred ispadanjem
Foto: EPA

Trostruki program bio je na rasporedu u četvrtak u Singapuru, a u nešto ranijem terminu od prva tri dana Wozniacki je u dva seta bila bolja od Radwanske, Kvitova je razoružala Šarapovu, a Serena Williams brzo je zaboravila jučerašnji debakl i vratila se pobjedničkm navikama.

Drugo kolo Bijele grupe bilo odigrano je danas, ali s dodatkom jednog meča iz druge, Crvene skupine. Poslije maratona s Marijom Šarapovom, Dankinja Caroline Wozniacki odigrala je nešto kraći meč i sa 7:5, 6:3 svladala Poljakinju Radwansku, a ovom pobjedom stigla je na set do sigurnog osiguranja polufinala.

U drugom meču Bijele skupine Šarapova je ubilježila i drugi poraz i to vrlo uvjerljiv s 3:6, 2:6 od Petre Kvitove, te će joj za prolazak u polufinale trebati sutrašnja pobjeda u dva seta protiv Radwanske, ali i jednako uvjerljiva Wozniacki protiv Kvitove.

Jedini meč iz Crvene skupine odigrale su Serena Williams i Eugenie Bouchard, a Serena Williams vratila se onomu što nas je naučila kroz svoju karijeru – razbijanju svojih suparnica. Kanađanka je nastavila skupljati gemove te ih je danas uzela svega dva. Ipak, Williams nije mirna budući da joj je za prolazak među četiri najbolje potrebna sutrašnja pobjeda Simone Halep protiv Ane Ivanović.

“Jučerašnji dan bio je vrlo težak za mene, ali ostavila sam to iza sebe. Trener mi je puno pomogao da danas budem usredotočena, govorio da sam još uvijek u turniru, iako sam se osjećala da sam bez šansi nakon onakvog poraza", izjavila je Amerikanka nakon meča.

WTA Masters, Bijela grupa:
Caroline Wozniacki (Danska) – Agnieszka Radwanska (Poljska) 7:5, 6:3
Petra Kvitova (Češka) – Marija Šarapova (Rusija) 6:3, 6:2

WTA Masters, Crvena grupa:
Serena Williams (SAD) – Eugenie Bouchard (Kanada) 6:1, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!