Tenis

Ne misli stati: Borna Ćorić sredio i Golubjeva i izborio četvrtfinalni okršaj s Nadalom

Davor Kovačević • četvrtak, 23.10.2014.
Ne misli stati: Borna Ćorić sredio i Golubjeva i izborio četvrtfinalni okršaj s Nadalom
Foto: EPA

Da pobjeda karijere protiv Gulbisa nije bio sam bljesak, Borna Ćorić je pokazao u osmini finala snažnog turnira u Baselu. U drugom je kolu svladao i Kazahstanca Andreja Golubjeva s dva puta po 6:4.

Borna Ćorić nastavio je krupnim koracima grabiti prema svjetskom teniskom vrhu. Poslije pobjede karijere kada je svladao 13. igrača svijeta Ernestsa Gulbisa, Ćorić se nije zadovoljio, već je nastavio nizati pobjede i tako apsolutno opravdao povjerenje koje su mu pozivnicom ukazali organizatori u Švicarskoj.

66. igrač svijeta, Andrej Golubjev, bio je pravi test poslije Gulbisa i Ćorić ga je položio s odličnim. Fantastično je ušao u susret, s dva oduzeta servisa protivniku brzo je došao u priliku servirati za set, no iako je izgubio prvi, Ćorić nije propustio drugi i tako je stigao do vodstva u setovima.

U nastavku 17-godišnji Hrvat je čvrsto držao svoj početni udarac, a ključni trenutak dogodio se u sedmom gemu drugog seta kada je Ćorić iskoristio drugu break priliku što mu je bilo dovoljno za novu veliku pobjedu.

Iako ga nije pretjerano slušao prvi servis (45 %), Ćorić je na njemu bio vrlo učinkovit (23/25), a kao nagrada za učinjeno do sada Ćoriću će uslijediti dvoboj s trenutno trećim igračem svijeta, Rafaelom Nadalom, koji je u Basel došao s problemima, ali oni se nisu osjetili u prvom kolu, a treba podsjetiti kako je Ćorić nedavno na Mallorci trenirao s Nadalom, a sada će imati priliku odigrati i najveći službeni meč svoje karijere s velikim Španjolcem.

ATP 500, Basel, osmina finala:
Borna Ćorić (Hrvatska) – Andrej Golubjev (Kazahstan) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.10.2014. u 19:18
    Meni se čini da se mali Borna-letim-ispod-radara-javnosti bolje razvija od naših superrazvikanih cura (Vekić, Konjuh (i nekada klokanica)). Samo da se on drži tenisa a ne tweetera/flertanja i da ga ozljede poštede. Ali nekak mi se i čini da je on kao osoba malo profesionalniji i uporniji. Nije se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • narada10823.10.2014. u 18:34
    svaki tjedan novo iznenađenje našeg supertalenta, te juniorski GS, te Davis Cup, malo prije prvi challenger, te sad ATP-turniri. A sad bi najzad trebao skočiti u Top 100, kaj ne?
    narada108
  • Obrisan korisnik23.10.2014. u 18:18
    Lici vise na Noleta. Sjajan mec borne
    Obrisan korisnik
  • interreg23.10.2014. u 17:49
    Pogledao sam mec i uzivao. Odlicna, gorovo rutinska pobjeda decka od 17 godina protiv 10 godina starijeg igraca. Nevjerovatno zrela igra. Ali by the way Cofy, njegova igra ne lici bas puno na Nadalovu ;-)
    interreg
  • Obrisan korisnik23.10.2014. u 17:42
    Nadal protiv baby Nadala
    Obrisan korisnik