Tenis

Becker bez rješenja protiv raspoloženog Karlovića, Ivo projurio u polufinale

Branimir Korać • petak, 24.10.2014.
Becker bez rješenja protiv raspoloženog Karlovića, Ivo projurio u polufinale
Foto: EPA

Ivo Karlović odigrao je odličan meč u četvrtfinalu turnira u Baselu gdje je bez problema svladao Nijemca Benjamina Beckera. Za glatku pobjedu u dva seta trebalo mu je tek nešto više od sat vremena...

Nijemac Benjamin Becker pokazao se kao odličan ždrijeb za Ivu Karlovića u četvrtfinalu turnira u Baselu. Hrvatski tenisač nije imao baš nikakvih problema i s glatkom pobjedom prošao je u polufinale.

Becker ima negativan omjer s Karlovićem, pobijedio ga je samo jednom i to ove godine u Cincinnatiju dok mu je ovo već sedmi poraz. Nakon Kennyja De Scheppera u drugom kolu, niti Becker praktički nije mogao do poena protiv prvog servisa Karlovića koji je bio na 71 posto ubačaja.

U prvom setu Karlović je odmah napravio break u prvom gemu i bez većih muka stigao je do seta. Becker je najbolju priliku za povratak imao na servisu Karlovića za set kada je imao 0:40, no nije to uspio iskoristiti i hrvatski tenisač realizirao je prvu set loptu za 6:4.

Drugi set bio je još uvjerljiviji, tu je Karlović odmah pobjegao na 4:0, Becker je uspio vratiti jedan izgubljeni servis, ali ne i napraviti više od toga.

U borbi za finale igrat će protiv boljeg iz dvoboja između Rogera Federera i Grigora Dimitrova koji se sastaju u posljednjem meču dana.

ATP Basel, četvrtfinale:
Ivo Karlović (Hrvatska, 8) - Benjamin Becker (Njemačka) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir24.10.2014. u 23:35
    Bravo doktore!!
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik24.10.2014. u 21:12
    Ivo što stariji to bolji. Vjerojatno najpodcjenjeniji igrač na Touru. Ali karijera sve govori. Možda nema titula koliko je trebao ali je već 10 godina u vrhu tenisa sa pauzom zbog zdravstvenih problema
    Obrisan korisnik
  • teniosac24.10.2014. u 20:40
    bravo Karlo i bravo Bornaaaa....
    teniosac
  • andjel24.10.2014. u 19:32
    bravo karlo, al gledajte bornu, vodio 5:0 protiv nadala i upravo uzeo prvi set
    andjel
  • teniosac24.10.2014. u 18:41
    malo je kompliciral u drugom ali super završetak na kraju,četiri asa za redom za kraj,respect...
    teniosac