Nogomet

Standardova "nula" sa Sevillom: "Najvažnije je bilo ne izgubiti"

Sportnet • petak, 24.10.2014.
Standardova "nula" sa Sevillom: "Najvažnije je bilo ne izgubiti"
Foto: EPA

U trećem kolu skupine G Europske lige uz dvoboj Rijeke i Feyenoorda odigran je susret između Standarda iz Liegea i Seville.

Susret je završio podjelom bodova s neočekivano solidnim otporom Belgijaca koje je s klupe vodio novoizabrani trener Ivan Vukomanović. Remijem su Andalužani zadržali primat na tablici dok poziciju koja osigurava proljeće Standard dijeli s Riječanima.

Paul-José Mpoku, uz ozlijeđeno krilo Jonathana najvrjedniji igrač kluba iz Valonije zadovoljan je raspletom utakmice pošto se njegov klub trenutno nalazi na 12. mjestu prvenstvene ljestvice: “Svi smo se borili jedan za drugog te za klub. Pokazali smo se solidni u svim segmentima igre te shodno tome prikazali smo automatizam naše igre, dobar nogomet, želju i mogućnost stvaranja prilika. Prema broju šansi mogli smo i pobijediti, ali najvažnije je bilo ne izgubiti. U zadnje vrijeme gubimo utakmice pa možemo biti zadovoljni s osvojenim bodom”.

S tezom svoga suigrača složio se Igor de Camargo, napadač i desetka Crvenih te je izjavio: “Sučelili smo se s izvrsnom ekipom, ali bilo smo dobro organizirani, fokusirani na utakmicu i 'gladni' pozitivnog rezultata. Prikazali smo organizaciju u igri koja nam je u posljednje vrijeme nedostajala. Nismo izgubili, što je pozitivna činjenica i vidjet ćemo hoće li stvari krenuti na bolje”.

Defenzivni veznjak Grzegorz Krychowiak, igrač koji je među Los Nervionensese pristigao tijekom ljetnog prijelaznog roka iz Reimsa kazao je: “Obje momčadi su kreirale mnoštvo prilika te smo mogli pobijediti, ali i izgubiti pa je ovo pozitivan rezultat. Trebali smo biti ubojitiji s obzirom na velik broj šansi, ali Standard je također mogao postići zgoditak i pobijediti. Sada moramo na domaćem terenu uknjižiti pobjedu. Naš cilj je proći grupu i fokusirani smo na ostvarenje tog cilja – nakon toga, vidjet ćemo koliko možemo u daljnjoj fazi natjecanja”.

Obje ekipe domaće prvenstvo nastavljaju u nedjelju, Standardu predstoji derbi u Jupiler ligi protiv Anderlechta, a igrači Seville će ugostiti Villarreal. Što se tiče Europske lige, u četvrtom kolu će se sučeliti iste ekipe, ali mjesto odigravanja utakmice neće biti stadion Maurice Dufrasne, nego La Bombonera kako Španjolci zovu stadion Ramón Sánchez-Pizjuán.

Hrvoje Ožanić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!