Tenis

Kraj velike serije u Baselu: David Goffin zaustavio Bornu Ćorića

Davor Kovačević • subota, 25.10.2014.
Kraj velike serije u Baselu: David Goffin zaustavio Bornu Ćorića
Foto: EPA

Hrvatska senzacija Borna Ćorić nije stigao i do četvrtog iznenađenja u nizu. U polufinalu Basela Belgijac Goffin je sa 6:4, 3:6, 6:3 zaustavio nevjerojatan rezultat mladog Hrvata i tako ga ostavio bez finala.

Tako blizu, a tako daleko. Najkraće bi se mogao opisati polufinale između Borne Ćorića i Davida Goffina. Na krilima senzacionalne pobjede nad Rafaelom Nadalom, Ćorić je tražio novo veliko iznenađenje, no ovog je puta ostao kratak u odlučujućem setu.

Nije se u Ćorićevoj igri osjetila fizička i emocionalna ispražnjenost od četvrtfinala, borio se kao i uvijek, imao svoje prilike, no Goffinovo ogromno samopouzdanje posljednjih mjeseci i odlični potezi u ključnim trenucima je presudilo u njegovu korist.

Oba tenisača čvrsto su držala svoje servise do 3:3 kada je Belgijac prvi napravio pritisak na Ćorićevom početnom udarcu i stigao do breaka. Borna je odmah u sljedećem gemu dobio priliku vratiti zaostatak zahvaljujući dvostrukim servis pogreškama svog protivnika, no Goffin se izvukao iz neugodnosti odličnom backhand paralelom i tako pokazao zašto u posljednja 44 meča ima 42 pobjede, a kasnije je rutinski priveo set kraju.

Belgijac je nanjušio nešto slabiju igru kod Ćorića što mu je na početku drugog seta donijelo četiri prilike za obrat, no Borna je sve to izvukao, a onda je Goffin u sljedećem gemu bio kažnjen. Ovog puta Ćorić nije propustio priliku na returnu i to mu je bilo dovoljno za izjednačenje u setovima.

Stisnuo je Ćorić odmah na startu odlučujuće dionice i došao do 0-30, ali Belgijac je fantastičnim servisima izvukao stvar, a onda u četvrtom gemu i napravio veliku prednost. Ćorić je na svom servisu imao 40-15 i još jednu gem loptu, Goffin je stigao do break prilike, Borna je probao iznenaditi protivnika i kockao se sa servis volejem, ali nije prošlo. Novi gem donio je novu priliku za Ćorića da se brzo vrati u meč, ali servis je opet bio na razini kod Goffina u najvažnijim trenucima. Nije više Hrvat imao snage za povratak i belgijski tenisač je upisao svoje drugo ATP finale u nizu.

ATP 500, Basel, polufinale:
David Goffin (Belgija, 7) – Borna Ćorić (Hrvatska) 6:4, 3:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir26.10.2014. u 10:45
    Nema veze, mali je napravio u Baselu jaaaaaaaako puno.....Nemjerljivo.
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik25.10.2014. u 22:59
    Borna naletio na tog Belgijca koji igra tenis života dao sve od sebe nakon teškog meća protiv Nadala. Mnogo iskusniji bi pali nakon tako velike pobjede ali Borna je dao sve od sebe i nema za čime zaliti. Veliko bravo za Bornu i duplo starijeg Ivu!
    Obrisan korisnik
  • teniosac25.10.2014. u 18:19
    šteta,Goffin je pogađal najbolje poene uvijek kad je Borna imal priliku,više sreće drugi put..
    teniosac
  • narada10825.10.2014. u 17:22
    Redovno Borna postiže rezultate tako da možeš uživati i kad izgubi jer je valjda opet dogurao do nekog polufinala izbacivši nekog iz Top 50 ili neku legendu. Tako je bilo i danas: Borna, umoran i iscrpljen, pružio žilav otpor (i dobro oko kad je ispravio suce na liniji) Belgijancu koji je u par... [više na forumu]
    narada108