Tenis

Serena Williams i Simona Halep izborile veliko finale u Singapuru

Davor Kovačević • subota, 25.10.2014.
Serena Williams i Simona Halep izborile veliko finale u Singapuru
Foto: EPA

U polufinalnim susretima u Singapuru Serena Williams spasila je servis za meč Caroline Wozniacki, dok je Simona Halep bila kudikamo uvjerljivija protiv Agnieszke Radwanske.

Veliko finale na završnom WTA Mastersu u Singapuru igrat će Serena Williams i Simona Halep. Rumunjka je pravim pristupom u posljednjem meču skupine osigurala Amerikanki prolaz u polufinale, a tamo se Williams vratila iz neugodne situacije i potom u tie-breaku trećeg seta izborila finale.

Prvoplasirana u Bijeloj skupini, Caroline Wozniacki, u polufinale je ušla kao jedina neporažena u dosadašnjem dijelu natjecanja, a kad je bilo najvažnije, upisala je svoj prvi poraz.

Ipak, Dankinja je dobro ušla u susret protiv Williams. S uvjerljivih 6:2 uzela prvu dionicu, potom je sličnom mjerom sa 6:3 uzvratila američka tenisačica, a onda se u trećem setu odvijala prava drama. Pri rezultatu 4:4 Wozniacki je napravila break, imala servis za set, ali nije ga iskoristila, potom je Williams stigla do svoje prve meč lopte kod vodstva 6:5, no Dankinja je to spasila. U tie-breaku Serena je povela sa 6:4, Wozniacki je izjednačila, a s dva sljedeća poena mlađa sestra Williams je prošla u finale.

“Samo sam razmišljala, ako pobijedim ići ću kući, a ako pobijedim još ću uvijek igrati pred ovom nevjerojatnom publikom. Kada sam izgubila prvi set, imala sam veliku podršku iza sebe i to je jedini razlog što sam uspjela pobijediti“, rekla je Williams poslije meča koja je svoju dobru prijateljicu ostavila na svega jednoj pobjedi iz 11 međusobnih susreta.

U finalu će joj se pridružiti Simona Halep koja je Agnieszki Radwanskoj prepustila svega četiri gema i tako u svom debitantskom nastupu odmah stigla do velikog finala.

Bit će to repriza dvoboja drugog kola Crvene skupine kada je Rumunjka Sereni nanijela jedna od najtežih poraza u karijeri, ali ovaj se puta može očekivati sigurno puno neizvjesniji dvoboj koji je po hrvatskom vremenu na rasporedu u nedjelju u podne.

WTA Masters, polufinale:
Serena Williams (SAD) – Caroline Wozniacki (Danska) 2:6, 6:3, 7:6(6)
Simona Halep (Rumunjska) – Agnieszka Radwanska (Poljska) 6:2, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Philadelphia76ers28.10.2014. u 01:20
    ubila ju serena
    Philadelphia76ers
  • teniosac25.10.2014. u 19:08
    oderala bude ju Serena ovaj put..
    teniosac