Tenis

Borna Ćorić: "Ne treniram kako bih bio 15. na svijetu. Cilj je biti prvi, ali neću preskakati stepenice"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 27.10.2014.
Borna Ćorić: "Ne treniram kako bih bio 15. na svijetu. Cilj je biti prvi, ali neću preskakati stepenice"
Foto: EPA

Zahvaljujući pobjedi nad Rafaelom Nadalom i plasmanom u polufinale Basela, Borna Ćorić ušao je među 100 najboljih na svijetu, a po povratku u Zagreb otkrio je svoje planove za budućnost.

Pobjeda mladog Borne Ćorića nad Rafaelom Nadalom odjeknula je teniskim svijetom i stavila "šlag na tortu" izvrsnog nastupa u švicarskom Baselu. Nastup je završen u polufinalu, a Ćorić se u ponedjeljak vratio u Zagreb.

"Igrao sam kvalitetno i pobijedio dvojicu igrača koji su među 15 najboljih na svijetu. Jedan je i među najboljima u povijesti. Međutim, ne smijem sada stati, nego moram graditi nešto veće na ovome uspjehu", rekao je.

Ćorić je gotovo svakodnevno u kontaktu s Goranom Ivaniševićem, koji ga je i očekivao u elitnom društvu, a podršku mu pruža i poslije poraza: "Rekao sam mu da je lud jer sam mislio da bi odličan uspjeh bio ulazak među 150 najboljih do kraja godine. No, drago mi je da moram priznati pogrešku. Dobro da se nismo kladili, a njegovi su savjeti zlata vrijedni".

"Ipak, ne gledam statistiku Federera ili Đokovića u njihovim mladim danima, makar mi paše usporedba. Neki se probiju ranije, neki kasnije, a ja gledam sebe, imam svoju karijeru i cilj mi je biti prvi igrač svijeta, ne treniram kako bih bio na 15. mjestu. Naravno, moram ići korak po korak, naporno raditi i ne preskakati stepenice, kako ne bih izgubio samopouzdanje nakon nekih poraza. Sada je sljedeći cilj zaključiti godinu među 50 najboljih", najavio je.

Ćorić je od ovoga ponedjeljka ujedno i najmlađi član skupine najboljih stotinu igrača svijeta, a 18. rođendan čeka ga za tri tjedna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Apolon00729.10.2014. u 15:08
    Samo naprijed mali!
    Apolon007
  • Philadelphia76ers28.10.2014. u 01:12
    budući broj 1
    Philadelphia76ers
  • teniosac27.10.2014. u 18:21
    samo marljivo trenirati i vjerovati u sebe,rezultati će doći..
    teniosac