Tenis

Karlović zaustavljen na startu pariškog Mastersa od domaćeg kvalifikanta

Davor Kovačević • utorak, 28.10.2014.
Karlović zaustavljen na startu pariškog Mastersa od domaćeg kvalifikanta
Foto: EPA

Poslije odličnog rezultata prošlog tjedna u Baselu kada je stigao do polufinala, Ivo Karlović zaustavljen je već na samom otvaranju turnira iz Masters 1000 serije u Parizu. S uvjerljivih 6:1, 6:4 nadigrao ga je domaći kvalifikant Lucas Pouille.

Pariz i Ivo Karlović očito se ne vole. Hrvatu je ovo bio tek peti nastup u Bercyju, a tek je dva puta uspio preći prvu prepreku, posljednji puta 2009. godine. Očito da je odličan prošlotjedni rezultat uzeo svoj danak, te je Karlović po treći puta Pariz napustio nakon prvog nastupa.

Lucasu Poulliju, 176. igraču svijeta, organizatori nisu dali pozivnicu za glavni turnir, stoga je mladi francuski tenisač nastup morao izboriti kroz kvalifikacije gdje je dva puta kao poprilični autsajder iznenadio favorizirane protivnike, Nieminena i Johnsona, a da mu odlično odgovaraju uvjeti u Bercyju pokazao je i protiv Karlovića.

Div sa Šalate bio je vidno indisponiran. Francuz mu je čak dva puta u prvom setu oduzimao servis i za svega 22 minute uzeo prvi set. Nešto razigraniji je Karlović bio u drugom setu, ali i to je bilo nedovoljno. Imao je tri break prilike kod vodstva 2:1, no to je propustio, a u sedmom gemu i treći puta u meču izgubio je svoj početni udarac što je Pouilleu bilo dovoljno za prvu ATP pobjedu u karijeri.

Koliko je Ivo bio neraspoložen pokazuju i brojke. Francuz je na Karlovićevu servisu osvojio čak 46 % poena, a Karlović nije ispunio ni sekundarni cilj u ovom meču. Zabio je tek pet neobranjivih servisa, a svega deset mu je bilo potrebno da pređe brojku od 9 000 u karijeri što će ipak pričekati za sljedeći put.

ATP Masters 100, Pariz, prvo kolo:
Lucas Pouille (Francuska, Q) – Ivo Karlović (Hrvatska) 6:1, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.10.2014. u 23:26
    ma turnir je totalno nepovoljan za servisere, podloga teža lakrdija
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.10.2014. u 19:40
    Ivo malo ranije otiša na godišnji, šteta, ždrijeb je bio dosta povoljan, barem za prvo kolo...no nema veze, care, odmori se, zaslužio si...
    Obrisan korisnik