Rukomet

Domaćin SP-a dobio vratarsko pojačanje: Danijel Šarić novi reprezentativac Katara

Davor Kovačević • četvrtak, 30.10.2014.
Domaćin SP-a dobio vratarsko pojačanje: Danijel Šarić novi reprezentativac Katara
Foto: Davor Sajko

Da svjetska rukometna smotra kojoj su domaćini početkom sljedeće godine ne protekne bez njihovog zapaženog rezultata, pobrinuli su se Katarani angažiranjem zvučnih imena svjetskog rukometa. Žarko Marković i Danijel Šarić branit će boje Katara i tako dodatno internacionalizirati tu reprezentaciju.

U svega nekoliko dana Katar je u stilu brojnih sportskih klubova dobio dva velika pojačanja za Svjetsko prvenstvo 2015. godine kojemu je domaćin. Najprije je Žarko Marković riješio svu potrebnu papirologiju, da bi to isto, kako prenose brojni španjolski mediji, učinio i ponajbolji svjetski vratar Danijel Šarić.

Marković je bivši reprezentativac Crne Gore, a prije nekoliko mjeseci nije odolio zovu katarskih petrodolara te je iz Hamburga stigao u ambiciozni katarski klub El Jaish, a kako pravila Međunarodne rukometne federacije nalažu da mora proći minimalno tri godine od posljednjeg reprezentativnog nastupa prije promjene državljanstva, Marković je prihvatio poziv katarske reprezentacije.

Također, Katarani su odlučili dodatno osnažiti obrambeni dio momčadi, pa su tako nakon prošlogodišnjeg angažiranja crnogorskog vratara Gorana Stojanovića, odlučili vrbovati Danijela Šarića te su uspjeli i u tom naumu. Šarić je najprije igrao 2006. godine za tadašnju Srbiju i Crnu Goru na Europskom prvenstvu u Švicarskoj, a u ožujku 2011. godine posljednji je puta nastupao za Bosnu i Hercegovinu, no nakon sedam nastupa više se nije odazivao reprezentativnom pozivu, a u 37. godini odlučio je ponovno osjetiti reprezentativni naboj.

Izbornik Katara, Španjolac Valero Rivera, raspolagat će s pravom internacionalnom ekipom te će osim navedenog trojca imati Francuza Bertranda Roinea, Španjolca Borju Fernandeza i Kubanca Rafaela Capotea. Podsjetimo, Katar je kao domaćin imao čast birati skupinu u kojoj će igrati te se odlučio na onu u kojoj su smješteni Španjolska, Slovenija, Brazil, Čile i Bjelorusija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • markoli30.10.2014. u 17:08
    Događaju se takve stvari i u drugim sportovima, ali meni je retardirano. IHF pod hitno mora postrožiti ta pravila, jer ovako samo gube navijače..
    markoli
  • ivos30.10.2014. u 14:57
    Ovo je odvratno, pa se odmah sjetim onog Rutenke, za koliko je on reprezentacija igrao, 4-5
    ivos
  • Weasley30.10.2014. u 14:25
    u svim sportovima ja bi uveo da igrač ne može nastupati za državu iz koje mu ne potječe najdalje pradjed/prabaka, znači ništa preko prebivališta nakon određenog vremena itd., pa tako npr. mi u nogometu ne bi imali eduarda (nažalost), sammira, u košarci lafayetta ili koga već...
    Weasley
  • zovche30.10.2014. u 14:00
    onda stavi u isti kos nogomet, kosarsku, odbojku, tenis....pa nemoj nista priznati ko sport ili to uzmi kao normalno u danasnjem svijetu... ne podrzavam ali ne komentiram na nacin kao ti
    zovche
  • Obrisan korisnik30.10.2014. u 11:20
    travestija od sporta.....kad se novcem kupuje nastup za repku.
    Obrisan korisnik