Tenis

Ćorić: "U Davis Cupu protiv Murrayja shvatio sam da mogu igrati s velikim dečkima"

Mihaela Bradovski • subota, 01.11.2014.
Ćorić: "U Davis Cupu protiv Murrayja shvatio sam da mogu igrati s velikim dečkima"
Foto: EPA

Borna Ćorić i dalje ima veliku pozornost svjetskih medija nakon što je u Baselu stigao do polufinala izbacivši pritom i Rafaela Nadala. U razgovoru za Reuters otkriva visoke ambicije i prisjeća se kada je shvatio da može igrati vrhunski tenis...

Neposredno prije početka turnira u Baselu, Borna Ćorić promijenio je trenera i raskinuo suradnju s Ryanom Jonesom.

"Iza nas su bile dvije dobre godine, ali imali smo malih nesuglasica. Osjetio sam da situacija više nije bila dobra kao na početku i smatrao sam da je bolje tako nego da se pojavi loše razdoblje u karijeri. Ako želiš biti svjetski broj jedan, moraš o svemu razmišljati."

Ćorić i dalje ističe velike zasluge Gorana Ivaniševića za razvoj njegove karijere, bivši osvajač Wimbledona puno pomaže Ćoriću savjetima.

"S Goranom razgovaram svaki dan i on ima veliki utjecaj na moju karijeru. On je borac poput svih ostalih hrvatskih igrača i lijepo je čuti njegov savjet."

Trenutak koji označava jednim od važnijih u svojoj karijeri je dvoboj u Davis Cupu protiv Andyja Murrayja.

"Meč protiv Murraya u Davis Cupu bio je veliko iskustvo. U trećem setu sam vodio s 3:1 i imao loptu za 4:1 i mislim da sam tada shvatio da mogu igrati s tim dečkima i što moram raditi. Igram naporan tenis i mislim da sam napravio dobar posao u pogledu jačanja i podizanja pripremljenosti kroz proteklih godinu dana."

Karijera ide uzlaznom putanjom, a posljednji veliki, najveći skalp u karijeri, je onaj Rafaela Nadala.

"Bio sam jako nervozan, ali istovremeno sam znao da ne smijem pokazati previše respekta i da moram pokušati biti normalan. Ne želim ovdje stati, moram naporno raditi da ostvarim veće stvari. Taj pritisak je pozitivan i znam da me očekuje težak trening, no jedva čekam sljedeću sezonu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!