Tenis

Raonić izbacio Federera, Đoković zaustavio Murrayjevu seriju

Davor Kovačević • subota, 01.11.2014.
Raonić izbacio Federera, Đoković zaustavio Murrayjevu seriju
Foto: EPA

Četvrtfinalni dan posljednjeg Mastersa sezone donio je odgovore oko posljednjih putnika u London, ali je i donio neka manja iznenađenja kao što je pobjeda Miloša Raonića nad Rogerom Federerom. Đoković je zaustavio pobjednički niz Andyja Murrayja, Tomaš Berdych je matematički osigurao London, kao i Kei Nishikori koji je sa sobom povukao i Raonića.

Dug je bio četvrtfinalni dan u Parizu. Organizatori su relativno kasno krenuli s programom koji se produžio i na subotu, no saznali smo sve sudionike završnog Mastersa u Londonu. To su Novak Đoković, Roger Federer, Stanislas Wawrinka, Marin Čilić, Tomaš Berdych, Andy Murray, Kei Nishikori i Miloš Raonić.

Prvu su dramu u Bercyju izrežirali Tomaš Berdych i Kevin Anderson. Čehu je pobjeda i matematički osiguravala London, a za to nije mogao naći boljeg protivnika od Južnoafrikanca. Naime, Berdych je u tri seta i 12. put iz isto toliko međusobnih susreta dobio Andersona koji je imao break prednosti u trećem setu, no nije izdržao.

Miloš Raonić je priredio (ne)malo iznenađenje i s turnira izbacio Rogera Federera. Rođenom Crnogorcu je prije meča samo titula matematički osiguravala nastup u Londonu, a on je odigrao jedan od najboljih mečeva sezone, servis ga je služio fantastično i potpuno zasluženo izborio polufinale i, tada još uvijek, produžetak nade za London.

Takav rasplet događaja u susretu Davida Ferrera i Keija Nishikorija značio je za Kanađanina da ga Japančeva pobjeda vodi u London, dok ga Ferrerova i dalje drži u neizvjesnosti. Ipak, Raoniću se ostvarila želja i Nishikori je u najdužem meču dana kroz tri seta nadigrao Španjolca koji će se morati zadovoljiti statusom prve rezerve. Imao je Ferrer sve u svojim rukama, vodio je set i 5:2 u tie-breaku drugog seta, no Japanac je u tim trenucima odigrao odlično i okrenuo meč.

Đoković i Murray odigrali su i najzvučniji susret dana, koji ipak nije ponudio previše neizvjesnosti. Škot je ostvario svoj cilj još u osmini finala i nije imao breme pobjede nad glavom, te je odigrao u nešto nižoj brzini. Srbin je to, naravno, iskoristio i sa 7:5, 6:2 izborio prolazak među četiri najbolja.

Polufinalne parove činit će Raonić i Berdych, dok Nishikori neće imati previše vremena za odmor protiv Đokovića koji će, sasvim sigurno, tražiti osvetu za polufinalni poraz u New Yorku.

ATP Masters 1000, Pariz, četvrtfinale:
Tomaš Berdych (Češka, 5) – Kevin Anderson (JAR) 6:7(4), 6:4, 6:4
Miloš Raonić (Kanada, 7) – Roger Federer (Švicarska, 2) 7:6(5), 7:5
Novak Đoković (Srbija, 1) – Andy Murray (Velika Britanija, 8) 7:5, 6:2
Kei Nishikori (Japan, 6) – David Ferrer (Španjolska, 4) 3:6, 7:6(5), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac01.11.2014. u 10:43
    biće zanimljivi masters,jedva čekam ždrijeb..
    teniosac