Nogomet

Veliki istanbulski derbi pripao Fenerbahčeu, momčad Slavena Bilića pala na četvrto mjesto

Davor Mikulić • nedjelja, 02.11.2014.
Veliki istanbulski derbi pripao Fenerbahčeu, momčad Slavena Bilića pala na četvrto mjesto
Foto: EPA

Igrači Fenerbahčea imali su početak iz snova kada su pogotkom Emenikea poveli već u trećoj minuti susreta. Posao je olakšao crveni karton Sahana, a utakmicu je zaključio Sow u samoj završnici...

Nakon slavlja Bešiktaša iz ožujka 2013. godine, a zatim dva remija, pobjedu je ostvario aktualni turski prvak Fenerbahče, te s nova tri boda prestigao momčad Slavena Bilića i zasjeo na vrh tablice.

Već u trećoj minuti velikog derbija u vodstvo su došli gosti. Povratnu loptu s lijeve strane dobio je Emenike nakon čega samo postavlja svoju nogu i bez problema pogađa mrežu vratara Zengina.

Bio je to i rezultat s kojim će se otići na odmor, no Bešiktaš je u 43. minuti ostao s desetoricom na terenu. Zbog drugog žutog kartona igru je morao napustiti Sahan koji je prvi dobio samo jedanaest minuta ranije.

Kao i u prvom dijelu, gosti su u nastavku bili nešto bolji, ali gledatelji su mogli vidjeti puno manje prigoda. Sve dvojbe oko pobjednika riješene su četiri minute prije kraja susreta kada je lopta došla do Sowa, a on bez puno razmišljanja potvrdio gostujuće slavlje 2:0. U igru je ušao s klupe u 64. minuti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • PosedarskiVitez02.11.2014. u 21:29
    Ima dosta limitiranu momcad i jako malo novaca u odnosu na Fener i Galatasaray
    PosedarskiVitez