Nogomet

Mali klub postao najveći u Aziji: Australci u debiju osvojili Ligu prvaka

Borna Rupnik • nedjelja, 02.11.2014.
Mali klub postao najveći u Aziji: Australci u debiju osvojili Ligu prvaka
Foto: EPA

U svom prvom nastupu u elitnom društvu, Western Sydney Wanderersi osvojili su prestižnu titulu, dok je titula prvaka Afrike otišla u Alžir.

U finalu azijske Lige prvaka Western Sydney Wanderersi nadjačali su Al-Hilal iz Saudijske Arabije. U Australiji su slavili 1:0 golom Tomija Jurića te potom u uzvratu u gostima odigrali neriješeno, bez pogodaka.

Australskom je klubu, osnovanom tek 2012. godine, to bio prvi nastup u ovom natjecanju. "Govorili su nam da smo mali klub, a sada smo najveći klub u Aziji", izjavio je trener Wanderersa Tony Popović.

Klupsku kontinentalnu titulu u Africi uzeo je ES Setif iz Alžira, nakon 26 godina čekanja na taj naslov.

Suparnik u finalu Alžircima je bio AS Vita Club iz Konga, a u oba finalna susreta nije bilo pobjednika. U Blidi je završilo 1:1, a u uzvratu u Kinshasi 2:2 te je ES Setif podigao trofej zahvaljujući golovima u gostima.

Western Sydney Wanderersi i ES Setif ovim su uspjesima osigurali nastup na Svjetskom klupskom prvenstvu u Maroku, koje je na rasporedu u prosincu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.11.2014. u 08:58
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.11.2014. u 08:55
    cestitke WSW,i hvala sucu na dva nedosudjena penala.a sudio je proslavljeni i najbolji sudac azije,koji je maestralno sudio na ovogodisnjem otvaranju SP.
    Obrisan korisnik