Tenis

Čilić: "Pokušat ću okruniti sezonu, Masters u Londonu velik je zalogaj"

Borna Rupnik • utorak, 04.11.2014.
Čilić: "Pokušat ću okruniti sezonu, Masters u Londonu velik je zalogaj"
Foto: FaH

Marin Čilić u ponedjeljak je smješten u skupinu s Novakom Đokovićem na londonskom Mastersu, a već sada najbolji hrvatski reket može reći da je iza njega najbolja sezona karijere.

Za nekoliko dana, u nedjelju, Marin Čilić kreće u obračun s Novakom Đokovićem, Stanislasom Wawrinkom i Tomašom Berdychom na završnom turniru sezone, među osmoricom najboljih u Londonu.

"Ovo je poslastica sezone. Prelijep je osjećaj biti među osmoricom najboljih na svijetu. Pokušat ću okruniti sezonu na najljepši mogući način, ako je moguće još jednim lijepim rezultatom. Imao sam najbolju sezonu u karijeri, igrao sam stvarno fenomenalno", rekao je Čilić, prenosi HRT.

Kraj sezone među petoricom najboljih?

"Nažalost, svi oko mene su dobro odigrali u Parizu pa su mi malo pobjegli. Sama činjenica da sam na jednom turniru osvojio 2000 bodova otvara mi mogućnost da sljedeće sezone do US Opena stignem među pet, četiri na svijetu. Ako budem igrao konstantno i solidno, to je neki normalan korak koji bi se trebao dogoditi. A bilo bi stvarno lijepo i ovu sezonu završiti u Top 5".

"Taj osvojeni Grand Slam naslov ogroman je pothvat, dao mi je strašno veliko samopouzdanje za daljnji tijek karijere, a i pokazatelj je da sam napravio doista ogroman posao sa svojim timom, sa Goranom. Prije sezone smo rekli da nam je cilj povratak u Top 10 i podizanje igre na viši nivo, i u tome smo stvarno uspjeli", dodao je.

Čilić je propustio nastup u Parizu kako bi sanirao ozljedu nadlaktice i još se bolje pripremio za Masters. "Nije još maksimalno zaliječena, ali izdržat će još jedan turnir", kaže.

Prvi su favoriti u Londonu upravo Novak Đoković te Roger Federer iz druge skupine, ali Čilić u dvorani ove sezone ima samo jedan poraz.

"Dobro je što su Đoković i Federer još uvijek u borbi za broj 1 na kraju sezone. To će donijeti dodatnu dozu zanimljivosti u svim mečevima. Đoković i Federer su prvi favoriti za naslov, a svi ostali smo u nekakvoj sličnoj poziciji. Moj omjer mi donosi dosta samopouzdanja, iako svi će mečevi biti protiv sedmorice najboljih. Bit će to puno veći zalogaj, ali svakako mi može pomoći", zaključio je prvi hrvatski reket.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!