Tenis

Borna Ćorić izabrao novog trenera: Željko Krajan preuzima mladu nadu hrvatskog tenisa

Borna Rupnik • utorak, 04.11.2014.
Borna Ćorić izabrao novog trenera: Željko Krajan preuzima mladu nadu hrvatskog tenisa
Foto: Dejan Popek

Hrvatska teniska nada, Borna Ćorić, u budućnosti će biti pod trenerskom paskom Željka Krajana, sadašnjeg izbornika hrvatske Davis Cup reprezentacije.

Nakon što je tijekom turnira u švicarskom Baselu objavio raskid suradnje s britanskim trenerom Ryanom Jonesom, 17-godišnji Borna Ćorić krenuo je potragu za novim, a izbor je pao na Željka Krajana.

Krajan, izbornik Davis Cup reprezentacije, svojedobno je doveo Dinaru Safinu do prvog mjesta WTA ljestvice, a trenirao je i Jelenu Janković, Dominiku Cibulkovu i Lauru Robson te Marcosa Baghdatisa.

Ćorić je ove godine ušao među 100 najboljih na svijetu te ubilježio pobjede nad Nadalom, Gulbisom, Janowiczom i Rosolom. Osvojio je naslov na Challengeru u turskom Izmiru te igrao polufinale Basela i četvrtfinale Umaga.

U suradnju s Krajanom Ćorić ulazi s 92. pozicije na ATP ljestvici.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.11.2014. u 16:35
    Što Ljubičić nije trener Raonića
    Obrisan korisnik
  • sk1p204.11.2014. u 14:07
    tiranin za one kojima se neda trenirat..
    sk1p2
  • teniosac04.11.2014. u 14:01
    mislim da mu Krajan može puno toga dati..
    teniosac
  • Obrisan korisnik04.11.2014. u 13:29
    Nadam se da će ova suradnja bit uspješna. Pričalo se svojedobno da je Krajan "tiranin", bar su tenisačice pričale, pa ako je to istina onda se samo nadam da se u slučaju loše "suradnje" takva situacija ne odrazi na igranje u Davis Cupu. Sretno obojici
    Obrisan korisnik
  • Josippo04.11.2014. u 11:55
    Vekic ima Majoli, Cilic Gorana, Karlovic Popovica, Coric Krajana, Konjuh Kristijana... samo jos dodig da nade naseg trenera. Ja bi radije da je Coric uzeo Ljubicica kad vidim kako onaj Krajinovic napreduje sa Ljubicicem kao trenerom, Ljubicic je sve uspio u karijeri sa radom , on nije imao taj... [više na forumu]
    Josippo