Tenis

Borna Ćorić krenuo pobjedom u Francuskoj, ispali Hrvati u Bratislavi

Mihaela Bradovski • utorak, 04.11.2014.
Borna Ćorić krenuo pobjedom u Francuskoj, ispali Hrvati u Bratislavi
Foto: EPA

Na tri Challengera Hrvati su bili aktivni ovog utorka. Prolaz u drugo kolo izborili su Borna Ćorić i Antonio Šančić dok su obojica predstavnika na turniru u Bratislavi naišli na bolje protivnike...

Borna Ćorić ovaj tjedan nastupa na 64 tisuće eura vrijednom Challengeru u francuskom Mouilleron Le Captifu. Prvi protivnik nije bio prezahtjevan, igrao je protiv Francuza Alexandrea Sidorenka koji je prošao u glavni turnir kroz kvalifikacije. Ćorić je na kraju odnio pobjedu s dva puta po 6:4 i tako izborio nastup u drugom kolu.

U drugom kolu očekuje ga meč protiv još jednog Francuza i to Axela Michona, 192. igrača svijeta koji je do drugog kola došao pobjedom protiv sunarodnjaka Davida Gueza sa 6:4, 7:5.

Do lijepe pobjede za samo sat vremena igre stigao je Antonio Šančić koji je s dva puta po 6:3 nadigrao Sergeja Bubku. Šančić je morao igrati kvalifikacije, a prolazak u drugo kolo osigurava mu dvoboj protiv boljeg iz susreta četvrtog nositelja Dustina Browna i domaćeg igrača Mattea Berrettinija.

Manje uspjeha imali su hrvatski tenisači u Bratislavi. Tamo su na terenu bili Mate Delić i Filip Veger i obojica su upisali poraze.

Mate Delić nije uspio iznenaditi Viktora Troickog koji je izgubio prvi set, ali je nakon toga napravio preokret i upisao pobjedu za 90 minuta. Filipa Vegera, pak, svladao je Ukrajinac Ilja Marčenko u dva seta.

Challenger Bratislava, prvo kolo:
Ilja Marčenko (Ukrajina) - Filip Veger (Hrvatska, Q) 7:6(6), 6:3
Viktor Troicki (Srbija, 8) - Mate Delić (Hrvatska) 6:7(2), 6:1, 6:4

Challenger Mouilleron Le Captif, prvo kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska, 1) - Alexandre Sidorenko (Francuska, Q) 6:4, 6:4

Challenger Ortisei, prvo kolo:
Antonio Šančić (Hrvatska, Q) - Sergei Bubka (Ukrajina) 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac04.11.2014. u 18:07
    samo guraj Borna,dok ide..pa u novu sezonu s još boljim renkingom..
    teniosac