Tenis

Bautista Agut i Roger Federer odnijeli nagrade u Čilićevim kategorijama

Branimir Korać • srijeda, 05.11.2014.
Bautista Agut i Roger Federer odnijeli nagrade u Čilićevim kategorijama
Foto: EPA

Marin Čilić ipak nije uzeo nagradu u ATP-ovom godišnjem izboru, u dvije kategorije u kojima je bio nominiran, nije uspio doći do trofeja. Roberto Bautista Agut pobjednik je u kategoriji igrača koji je najviše napredovao dok je Roger Federer odnio nagradu za sportsko ponašanje...

Iako se činilo da bi Marin Čilić mogao do jedne od nagrada u godišnjem izboru ATP-a, na kraju je ostao kratkih rukava. I dok je Roger Federer bio glavni kandidat za trofej Stefana Edberga, u kategoriji igrača koji je najviše napredovao, Čilić je imao dobre šanse.

Ipak, titula je pripala Španjolcu Robertu Bautisti Agutu koji je ove godine napredovao s 59. na 14. poziciju na ljestvici te osvojio svoje prve turnire u karijeri.

Bautista Agut igrao je i u četvrtom kolu Australian Opena te bio u polufinalu u Madridu i to je bilo dovoljno za pobjedu ispred Čilića kojem nije pomoglo niti osvajanje US Opena niti potpuni povratak tenisu nakon suspenzije i završetak sezone u Top 10.

U konkurenciju za nagradu Stefana Edberga Roger Federer bio je veliki favorit, osvojio je tu nagradu po deseti put i četvrti put zaredom. U konkurenciji su još bili Marin Čilić, Grigor Dimitrov i Kei Nishikori.

Povratnik godine je David Goffin, a podsjećamo, Borna Ćorić osvojio je nagradu za igrača budućnosti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Archie Bronson05.11.2014. u 23:01
    Federer je dobio nagradu za borbu do kraja u vimbledonskom finalu protiv Đokovića - neviđeno dosad, da se sportaš ne predaje, skidam kapu! Ne znam jesu li debilniji kriteriji za Sportmanship award ili oni koji su odabrali pobjednika.
    Archie Bronson