Tenis

Ana Konjuh za manje od sat vremena do četvrtfinala u Limogesu

Branimir Korać • srijeda, 05.11.2014.
Ana Konjuh za manje od sat vremena do četvrtfinala u Limogesu
Foto: EPA

Tri godine starija Njemica Carina Witthöft nije imala nikakve šanse protiv Ane Konjuh. U drugom kolu Challengera u Limogesu Konjuh je trebala za pobjedu manje od sat vremena uz svega četiri ispuštena gema...

Igračica s ruba svjetskog Top 100 (104.), Carina Witthöft, nije uspjela stvoriti više problema Ani Konjuh. Svega 59 minuta bilo je dovoljno našoj mladoj tenisačici za pobjedu u susretu u kojem je dominirala od samog početka.

Prošle godine u Bathu bila je drugačija priča, tamo je Njemica dominirala i stigla do visoke pobjede 6:1, 6:2, no u Limogesu uloge su bile zamijenjene.

U prvom setu Witthöft je bila ravnopravnija i uspjela je uzeti tri gema, ali je tijekom cijelog meča imala velikih problema na svom servisu. To joj nije predstavljalo nikakvu prednost pa je tako u drugom setu izgubila sve svoje servis gemove, a jedini gem uzela je protiv servisa.

Konjuh je do pobjede došla uz 45 posto ubačaja prvog servisa i realiziranih šest od 14 break prilika te uz 80 posto osvojenih poena nakon prvog servisa.

U četvrtfinalu igrat će protiv bolje iz susreta Francuskinje s pozivnicom Oceane Dodin (iznenadila Parmentier) i Poljakinje iz kvalifikacija Katarzyne Piter.

Challenger Limoges, drugo kolo:
Ana Konjuh (Hrvatska) - Carina Witthöft (Njemačka) 6:3, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac06.11.2014. u 09:05
    polufinale je vrlo izgledno..
    teniosac
  • Obrisan korisnik05.11.2014. u 18:29
    Borna i Ana rasturaju. Cekaju na odlicni teniski dani.
    Obrisan korisnik