Nogomet

Rakitić: "Odradili smo sveobuhvatan posao, na početku je bilo teških trenutaka"

Ante Zovko • četvrtak, 06.11.2014.
Rakitić: "Odradili smo sveobuhvatan posao, na početku je bilo teških trenutaka"
Foto: EPA

Poslije dva ligaška poraza, od Real Madrida i Celte, Barcelona se oporavila pobjedom 2:0 kod Ajaxa i plasirala se u drugi krug Lige prvaka. Bilo je važno za momčad vratiti se na pobjedničke staze, kaže hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić koji je započeo susret u prvom sastavu.

Barcelona je s dva pogotka Lionela Messija eliminirala Ajax iz kombinacija za prolaz te će se u posljednja dva kola skupine F obračunati s Paris Saint-Germainom za prvo mjesto.

Ivan Rakitić dobio je povjerenje Luisa Enriquea i vratio se u prvi sastav. Komentirao je da je početak dvoboja bio težak, ali da je momčad izvukla pouke:

"Odradili smo sveobuhvatan posao. Bili smo svjesni da lani nismo pobijedili ovdje, pa smo napornije radili kako bismo sada uspjeli. Složio bih se da smo na početku imali teških trenutaka, ali zbog velikog truda smo zaslužili pobijediti."

"Na poluvremenu smo analizirali stvari koje nisu bile dobre i to je pomoglo u drugom dijelu. To je dio nogometa. Ajax je igrao dobar nogomet u prvom dijelu", izjavio je hrvatski veznjak za Barcelonine službene stranice.

Barcelona je sjajno otvorila prvenstvenu utrku, no pala je na četvrto mjesto poslije poraza od Real Madrida i Celte, pa ova pobjeda ima dodatni značaj:

"Uvijek je važno ovako reagirati. Prošli smo kroz težak tjedan. Srećom svaka dva-tri dana postoji nova utakmica, morat ćemo puno raditi u nekoliko sljedećih susreta", komentirao je Rakitić koji kaže da je se spreman podrediti uspjehu momčadi, taman to značilo i da počne utakmicu na klupi:

"Na mene to utječe kao što je utjecalo kao i kad sam na početku bio na klupi protiv Eibara i Real Madrida. Uvijek kažem da su takve odluke na treneru. Što je najbolje za momčad, najbolje je i za mene."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!