Tenis

Antonio Šančić više od dobrog otpora Brownu nije mogao

Mihaela Bradovski • četvrtak, 06.11.2014.
Antonio Šančić više od dobrog otpora Brownu nije mogao
Foto: Kristijan Komarica

Antonio Šančić imao je pretežak posao u drugom kolu Challengera u Ortiseiju. Protivnik mu je bio četvrti nositelj Nijemac Dustin Brown koji je odnio pobjedu u dva seta, no uz dobar otpor hrvatskog tenisača...

Iako je razlika u njihovom rankingu prilična, Antonio Šančić bio je ravnopravan protivnik Dustinu Brownu. Šančić je trenutno 632. igrač svijeta dok je Brown 88., ali to se nije osjetilo u tolikoj mjeri na terenu.

Brown je odnio pobjedu za sat vremena, međutim Šančić je u oba seta odigrao dobro i nije dopustio Brownu da toliko dominira mečom.

U prvom setu Nijemcu je bio dovoljan jedan break za uzimanje seta sa 6:3. U drugom se, pak, vodila izjednačena borba, Šančić je unatoč samo 41 posto ubačaja prvog servisa spriječio Browna da dođe do ijedne break lopte dok s druge strane svoje dvije prilike nije iskoristio.

Set je na kraju otišao u tie-break gdje je Brown bio uspješniji sa 7:4.

Hrvatski tenisač ubacio je 11 as servisa i imao samo jedan poen manje protiv servisa nego Brown. Nijemac je s 15 aseva otišao u četvrtfinale gdje ga očekuje osmi nositelj Austin Krajicek.

Challenger Ortisei, drugo kolo:
Dustin Brown (Njemačka, 4) - Antonio Šančić (Hrvatska, kvalifikacije) 6:3, 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!