Europska liga, skupina D, 4. kolo, 06.11.2014, 19:00 h
Dinamo
Dinamo
Angelo Henriquez 60'
1:5(0:1) Salzburg
Jonatan Soriano 39', 64', 85'
Kevin Kampl 59'
Massimo Bruno 71'
Salzburg

Video: Red Bull se i na Maksimiru poigrao s Dinamom uz hat-trick Soriana

Borna Rupnik, Ante Zovko • četvrtak, 06.11.2014.
Video: Red Bull se i na Maksimiru poigrao s Dinamom uz hat-trick Soriana
Foto: FaH

Poslije ružne večeri u Salzburgu, Dinamo je protiv istog protivnika doživio još ružniju u Zagrebu. Red Bull pet je puta slavio pogotke, a Modrima je ostala teorija za toliko iščekivano europsko proljeće.

Salzburg
Dinamo
Salzburg
90
(do 61')
Pričuvni igrači
 
Trener
Zoran Mamić
31
Péter Gulácsi
4
Peter Ankersen
17
Andreas Ulmer
36
Martin Hinteregger
(do 88')
5
André Ramalho
8
Naby Keita
(do 77')
13
Stefan Ilsanker
24
Christoph Leitgeb
44
Kevin Kampl
7
Marcel Sabitzer
(do 31')
10
Jonatan Soriano
Pričuvni igrači
 
Massimo Bruno
31'
41
Konrad Laimer
77'
15
Franz Schiemer
88'
Trener
Adolf Hütter

Poslije domaće pobjede nad Astrom i dva uzastopna gostujuća poraza, u Glasgowu i Salzburgu, zagrebački Dinamo krenuo je u četvrto kolo Europske lige s imperativom pobjede. Red Bull je na Maksimir došao znajući da mu pobjeda osigurava prolaz u drugi krug natjecanja, na krilima nedavnog uvjerljivog slavlja protiv Modrih (4:2).

Da se momčadi Zorana Mamića ni ovoga puta ne piše dobro, dokazala je već osma minuta i još jedan propust Dinamove obrane, no Eduardo je u čistoj prigodi uspio zaustaviti Sabitzera, da bi Šimunović s crte skinuo pokušaj Kampla.

Iako su igrači Dinama pokušavali preuzeti inicijativu i pronaći prazan prostor, Red Bull se čvrsto postavio, pritisnuo gdje je trebalo i vrebao priliku iz brze transformacije, a pokušaji Ibaneza, Brozovića i Soudanija te jedna gužva nakon centaršuta Antolića nisu bili dovoljna prijetnja gostima.

Pet minuta prije odlaska na odmor, poveo je - Red Bull.

Jednostavna lopta Keite u kazneni prostor Dinama pronašla je kapetana Soriana, koji je silovito šalje pod prečku, s desetak metara, malo iskosa. Tako su Austrijanci u drugo poluvrijeme ušli s vrijednim pogotkom prednosti.

Jednako je bezuspješan u svojim nastojanjima Dinamo bio i na početku drugog poluvremena, i ponovno je primio pogodak nakon izgubljene lopte na centru. U 59. minuti Leitgeb je izbacio Kampla, koji uz pomoć Taravela prvo pogađa vratnicu, a onda mu se lopta vraća i neumoljiv je za 2:0.

Na najbolji je način pak uzvratio Henriquez.

Već u idućem napadu krenuo je prema Red Bullovom golu, prošao svog čuvara i odličnim odmjerenim udarcem s ruba šesnaesterca zatresao mrežu. S novim elanom Dinamo je pritisnuo u narednim minutama, no nije stigao do brzog poravnanja, što je uskoro kažnjeno novim primljenim pogotkom.

Igrala se 64. minuta kada je Bruno nakon uspješnih driblinga asistirao Sorianu u situaciji koja je mirisala na zaleđe, no sjajni Soriano nije se dao smesti i vrlo je efektnim lobom matirao Eduarda za 3:1 i kraj priče u Zagrebu. Da poraz Dinama bude još teži pobrinuo se i sam Bruno, nakon izvrsnog poteza Ilsankera u 72. minuti dvoboja.

Raspoloženi Soriano svoju je večer zaključio hat-trickom, golom za konačnih 5:1 u 85. minuti, pogodivši s 15 metara bliži Eduardov kut dok je Dinamova obrana ponovno oklijevala. Svoj je obol visokoj pobjedi gostiju naposljetku dao i vratar Gulacsi s dvije dobre obrane u samoj završnici.

Zahvaljujući kasnom pogotku Astre protiv Celtica za remi 1:1, Dinamu je ostala matematička šansa za prolaz skupine, no potrebne su mu obje pobjede u preostala dva kola, u Rumunjskoj te kod kuće protiv Škota, uz uvjet da Celtic u narednoj utakmici ne svlada Red Bull.

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Astra Giurgiu1:1Celtic
Dinamo1:5Salzburg
1Salzburg 621:8+1316
2Celtic 610:11-18
3Dinamo 612:15-36
4Astra Giurgiu 66:15-94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • admiracool08.11.2014. u 12:33
    Puno stručnjaka, malo poštenja... Da se makne mafijaša iz kluba, klub bi procvjetao, a navijači bi se vratili
    admiracool
  • Obrisan korisnik07.11.2014. u 10:19
    Žalosno je što se sada sve svaljuje na pojedince i vi to isto radite. Nije stvar u Ademiju, Sigaliju, Jozi ili ne znam kome... Ovakav Dinamo (više - manje) u ovom sastavu igra već godinu dana. Ako ti kao trener ne možeš za godinu dana uigrati zadnju liniju, da znaju kako napraviti ofsajd zamku... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • ZoSo07.11.2014. u 00:41
    Dinamo ispada, Mamići idu dalje. Jel to već negdje deseti put u nizu?Inače, sada baš lijepo izgledaju oni porazi od Reala 2:6 i čak Lyona. Ne naslađujem se, ali "napredak" je vidljiv i slijepcima.
    ZoSo
  • Obrisan korisnik07.11.2014. u 00:21
    vrijeme je za novog trenera dinama
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.11.2014. u 23:04
    Haha baš sam to ja govorio danas za vrijeme utakmice. Po čemu je to Antolić zaslužio nositi kapetansku traku Dinama? Tu je jedan Ademi koji je duže od njega u klubu a i više je materijal za kapetana, a i Brozović je dulje u klubu i bolji je igrač. Što mi je isto nejasno, kako to da sve prekide (... [više na forumu]
    Obrisan korisnik