Nogomet

Kovač: "S malo brzine, Soriano bi igrao za Barcelonu", Hütter: "Dinamo očito ima svoje probleme"

Borna Rupnik • petak, 07.11.2014.
Kovač: "S malo brzine, Soriano bi igrao za Barcelonu", Hütter: "Dinamo očito ima svoje probleme"
Foto: FaH

Poslije novog dvoboja Dinama i Red Bulla, posebne je pohvale za svoju prezentaciju primao razigrani Jonathan Soriano, a trener Austrijanaca tvrdi da Zagrepčani nisu pokazali svoju pravu kvalitetu.

Red Bullov Jonathan Soriano postigao je tri pogotka zagrebačkim Modrima na Maksimiru i bio glavna zvijezda u pobjedi 5:1, kojom je austrijski prvak osigurao plasman u drugi krug Europske lige.

"Kada bi imao još malo više brzine, igrao bi za Barcelonu. Takvu kvalitetu u šesnaestercu rijetko se viđa", prokomentirao je za austrijsku televiziju hrvatski izbornik Niko Kovač.

Soriano je mirno primao čestitke poslije susreta te rekao: "To je bila dobra partija, naravno da sam sretan zbog svojih golova. Moram priznati da mi se jako svidio lob za 3:1".

Utakmicu je analizirao i trener momčadi iz Salzburga, Adi Hütter, koji je bio ponosan na svoje nogometaše zbog velike pobjede i ostvarenog cilja.

"Ovo je povijesna pobjeda, svladati vrlo dobri Dinamo 5:1. Međutim, očito je da Dinamo ima svoje probleme, kvalitetu je pokazao tek na mahove. Nije realno dva puta ovako visoko pobijediti Dinamove kvalitetne pojedince. Sveukupno smo mi bili bolji, a na Maksimiru smo bili savršeni i uvjeren sam da možemo daleko u Europi", izjavio je.

"Soriano je bio izvanredan, a kao kapetan pokazao je pravi mentalitet i to me impresioniralo", dodao je Hütter.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Hrvoje199007.11.2014. u 14:20
    Salzburg je solidna momčad koja ima ideju kako želi igrat i izgledat na terenu i prema tin parametrima kupuju igrače i slažu momčad. Kad ih se ide secirat imaju više nedostataka nego pluseva ko momčad, ali te svoje pluseve uigravaju tako dobro već par godina da su za sve ove poluekipe i vječno... [više na forumu]
    Hrvoje1990
  • Mithrandir07.11.2014. u 11:19
    Da, Salzburg je odlićna momčad. Več više puta dokazana u EL. U 2 navrata su(prošle sezone i prije 4) imali skor 6-0-0. Ove sezone su "kiksali" prvu utakmicu, uzeli samo bod. No ako budu ozbiljni do kraja, pobjedit će i preostale 2 utakmice. Ipak nije mi je jasno, kako uz sva ulaganja... [više na forumu]
    Mithrandir