Nogomet

Feyenoord zahvalan vrataru: "Da je Rijeka smanjila na 2:1, bilo bi jako teško"

Borna Rupnik • petak, 07.11.2014.
Feyenoord zahvalan vrataru: "Da je Rijeka smanjila na 2:1, bilo bi jako teško"
Foto: EPA

U taboru nizozemskog Feyenoorda priznali kako im je Rijeka u drugom poluvremenu mogla zadati velike probleme te su izrazito zadovoljni sačuvanom pobjedom.

Momčad Feyenoorda uzvratila je Rijeci za poraz na Kantridi te preskočila hrvatskog predstavnika na tablici Skupine G Europske lige. Nizozemci su postigli dva brza pogotka i potom se obranili od pokušaja Kekovih nogometaša.

"Prvo je poluvrijeme bilo odlično, ali u drugom je bilo znatno teže. Zahvaljujući Rijeci, nismo mogli naći slobodnog čovjeka i teško smo zaustavljali lopte prema njihovim napadačima. Srećom, imali smo raspoloženog vratara Vermeera, a ovo je vrlo dobar rezultat na europskoj pozornici", izjavio je poslije utakmice trener sastava iz Rotterdama, Fred Rutten.

Strijelac prvog pogotka za Nizozemce bio je Karim el Ahmadi, nakon jednostavne akcije koju je zaključio snažnim udarcem pod prečku.

"Rijeka je bila opasna u protunapadu, ali vratar nas je spasio. Da su smanjili na 2:1, bilo bi jako teško, i moramo naučiti lekciju. U drugom smo se poluvremenu previše povukli i čuvali svoju mrežu. Moj je pogodak pao nakon dobrog napada, vježbali smo ga na treningu", rekao je El Ahmadi.

Drugi pogodak postigao je Lex Immers nakon udarca iz kuta Jensa Toornstre.

"U prvom smo dijelu igrali na visokoj razini, no u nastavku nas je Rijeka pritisnula i uvela u probleme. Postali smo nervozni, no možemo biti ponosni što unatoč tome nismo primili gol. Kod kornera sam se izvukao iz gužve na prvoj vratnici i zabio, a i to smo često pokušavali na treningu", otkrio je Immers.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.11.2014. u 12:45
    Srce me još boli što smo ušli onako strašljivo u utakmicu...
    Obrisan korisnik