Nogomet

Ambicije Marseillea na ispitu na Parku prinčeva, Lovren i društvo čekaju Mourinhov stroj

Sportnet • petak, 07.11.2014.
Ambicije Marseillea na ispitu na Parku prinčeva, Lovren i društvo čekaju Mourinhov stroj
Foto: EPA

Dvije lige ovog vikenda bit će u središtu pozornosti. U Engleskoj Liverpool dočekuje vodeći Chelsea, a derbi vikenda igra se u Parizu gdje PSG ima priliku uhvatiti korak s Olympiqueom iz Marseillea...

Četvrta Sampdoria u subotu će u Firenzi dočekati sedmi Milan. Domaćini ove sezone igraju u vrlo dobroj formi. Jedini poraz upisali su na gostovanju kod drugog milanskog kluba, Intera, u posljednjoj minuti utakmice iz kaznenog udarca. Milan s druge strane igra dosta promjenjivo. Nakon solidnog uvoda u sezonu, momčad Filippa Inzaghija u posljednja tri kola upisala je samo dva boda.

Nakon što su u prošlom kolu iskoristili kiks Rome protiv Napolija i ponovno se odvojili na vodećoj poziciji, Juventus ovo kolo u Torinu dočekuje Parmu koja je, pak, u prošlom kolu prekinula niz od šest uzastopnih poraza i pobijedila Inter u Parmi s 2:0 čime so odvojila od dna ljestvice. Roma s druge strane na Olimpicu dočekuje Torino protiv kojeg u posljednjih osam utakmica ima sedam pobjeda i jedan remi, a posljednji poraz upisala je u prosincu sada već daleke 2007.

Lazio, koji je u posljednjih šest utakmica upisao 16 bodova i trenutno su treći, nastavak pozitivne serije tražit će kod Empolija u gostima. Kovačićev Inter dočekuje Veronu, a Vrsaljko će sa svojim Sassuolom otvoriti 15. kolo domaćom utakmicom protiv Atalante. U Veroni se igra "derbi začelja" između Chieva i Cesene.

Uzbuđenja sasvim sigurno neće nedostajati niti u novom kolu njemačke Bundeslige, a otvorit će ga u Berlinu Hertha i Hannover koji je u potrazi za trećom uzastopnom pobjedom.

Prvoplasirani Bayern veliki će favorit biti i u Frankfurtu kod momčadi koja se nikako ne može pohvaliti svojim rezultatima u posljednjim utakmicama, dok će vrlo slična situacija biti u Leverkusenu gdje gostuje Mainz. Igrači Werdera u prošlom su kolu napokon stigli do prve pobjede u sezoni, a ništa manje neće tražiti niti u domaćem ogledu sa Stuttgartom.

Vrlo zanimljivo bit će i u nedjelju kada Ivica Olić i Ivan Perišić dočekuju Hamburg Ive Iličevića, a osim toga, ostaje nam za vidjeti i može li momčad Jurgena Kloppa odlične predstave iz Lige prvaka prenijeti i na prvenstvene utakmice, te prekinuti niz od čak pet poraza, ali i sedam utakmica bez pobjede.

Madridski Real u deseto kolo španjolske Primere ulazi kao prvoplasirana momčad na ljestvici. Dva posrtaja Barcelone su iskorištena i Real Madrid ne bi trebao imati previše problema s očuvanjem vodeće pozicije. Na svom travnjaku ugošćuje Rayo Vallecano, momčad iz sredine ljestvice kojoj će u susretu protiv ovako raspoloženog lidera i svaki manji poraz biti prihvatljiv.

Prvi pratitelj Madriđana, Valencia, ima na papiru najteži posao. Na svom travnjaku igrat će protiv Athletic Bilbaa koji se polako diže nakon vrlo lošeg početka sezone. Valencia je dosad igrala sjajno i ne čudi njezin visok plasman. Zanimljivo bi moglo biti u San Sebastianu gdje gostuje Atletico Madrid. Domaćin igra puno ispod očekivanja, ima jači kadar nego što to pokazuje ljestvica i mora podići formu. Simeoneova momčad nije baš najidealniji protivnik za vađenje, ali Real Sociedad nema izbora.

Izbora nema niti Barcelona koja si ne smije dopustiti novi kiks. Gostovanje kod Almerije označeno je kao ono s kojeg se priznaju samo tri boda, no domaćin je vrlo nepredvidljiv, ove sezone njegove predstave dosta variraju i ako budu u pravom izdanju, Barcelona će se morati dobro pomučiti za pobjedu. Domaće pobjede očekuju se od Seville, Celte i Malage za potvrdu visokog plasmana.

U prošlom ogledu Liverpoola i Chelseaja Steven Gerrard napravio je kobnu pogrešku koja je donijela titulu Manchester Cityju. Sada Chelsea grabi prema tituli i Liverpoolu je ovo jedna od zadnjih šansi da uspori Mourinhovu družinu. Rodgers je odmarao dio prvotimaca protiv Real Madrida i jasno pokazao koliko mu znači ova utakmica. Daniel Sturridge i dalje je nedostupan kod domaćih, a Chelsea poslije kiksa u Mariboru nema značajnih problema s ozljedama.

Pobijedi li Liverpool, Manchester City može se približiti Chelseaju na samo tri boda. Građani žele isprati gorak okus poraza od CSKA Moskve kod QPR-a. Rangersi, s kod kojih će biti spreman Kranjčar, doživjeli su četiri poraza u pet zadnjih ogleda, a bit će bez suspendiranog Ferdinanda. Cityju će nedostajati Silva, Kolarov, a možda i Kompany.

Southampton ide po petu uzastopnu pobjedu protiv Leicestera koji je u očajnoj formi, a u Manchester Unitedu ima mnogo ozlijeđenih, prije svega u obrani, za domaći susret s Crystal Palaceom kojeg bi Vragovi ipak trebali završiti s tri boda u džepu. Arsenal poslije neuspjeha u Ligi prvaka pokušat će produžiti niz uspješnih gostovanja kod Swanseaja.

Središnji dvoboj 13. kola Ligue 1 onaj je u nedjelju navečer na Parku prinčeva, gdje drugoplasirani PSG dočekuje lidera Marseillea. Parižani su u dosadašnjem tijeku prvenstva jedina neporažena momčad, ali pola svojih utakmica odigrali su neodlučeno i Marseille im bježi četiri boda. Laurent Blanc sasvim sigurno neće moći računati na Zlatana Ibrahimovića, a obrana PSG-a morat će biti na visini zadatka protiv najboljeg strijelca lige Andre-Pierrea Gignaca.

Inače, kolo se otvara večeras derbijem Bretanje, u kojem Rennes ugošćuje Lorient. „Narančasti“ traže izlaz iz „crvene zone“ i kraj negativnom nizu od tri poraza. Trećeplasirani Bordeaux u subotu putuje na noge Lensu, dok Monaco našeg Danijela Subašića ima težak zadatak na Geoffroy-Guichardu kod Saint-Etiennea.

Zahuktali Lyon tražit će nove bodove na svom Gerlandu protiv Guingampa, a Bastia će s novim trenerom dočekati Montpellier. Ove sezone neuvjerljivi Lille gostuje kod Reimsa, dok „fenjeraš“ Evian pomak prema gore želi ostvariti „trobodom“ kod kuće protiv Nice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!