Nogomet

Afrički kup nacija pod upitnikom, Maroko otkazao domaćinstvo

Mihaela Bradovski • nedjelja, 09.11.2014.
Afrički kup nacija pod upitnikom, Maroko otkazao domaćinstvo
Foto: EPA

Nogometni savez Maroka otkazao je domaćinstvo Afričkog kupa nacija. Ministar sporta potvrdio je da se ne želi riskirati zbog epidemije ebole što je dovelo pod znak pitanja održavanja samog natjecanja...

Afrički nogometni savez dao je Maroku rok do 8. studenog da potvrdi domaćinstvo Afričkog kupa nacija. Marokanci su već ranije tražili odgodu i prebacivanje Kupa za neki kasniji datum zbog straha od epidemije ebole, međutim CAF je bio uporan.

Na dan isteka roka, Nogometni savez Maroka obavijestio je CAF kako neće biti domaćin Afričkog kupa nacija i ostaje za vidjeti hoće li se krenuti u potragu za novim domaćinom ili će ipak doći do odgode.

"Odluka je donesena iz zdravstvenih razloga zbog ozbiljne prijetnje epidemije ebole i rizika od njezinog širenja", potvrdio je marokanski ministar sporta.

Inače CAF je već zabranio odigravanje bilo kakvih međunarodnih utakmica u Sierra Leoneu, Gvineji, Liberiji, a Sierra Leone je zabranila odigravanje bilo kakvih sportskih susreta.

Prema sadašnjem rasporedu, Afrički kup nacija trebao bi se održati od 17. siječnja do 8. veljače, ako će se održati. Očekuje se odluka CAF-a koji je već zatražio da mu se dostave alternativna domaćinstva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!