Rukomet

Kielce u poljskom derbiju uvjerljivo bolji od Wisle Plock

Zvonka Keliš • nedjelja, 09.11.2014.
Kielce u poljskom derbiju uvjerljivo bolji od Wisle Plock

Nedjelja je označila kako je vrijeme za poljski derbi u PGNiG Superligi, a punih 60 minuta na terenu Orlen Arene bolji je bio aktualni poljski prvak u čijoj su uvjerljivoj pobjedi nad Wislom Plock sigurno sudjelovala hrvatska krila Manuel Štrlek i Ivan Čupić, kao i vratar Marin Šego.

U prvom poljskom derbiju ove sezone PGNiG Superlige aktualni prvak Poljske nije imao problema sa svojim suparnikom, aktualnim viceprvakom Wislom Plock koji tijekom 60 minuta igre na svom terenu nije uspio pružiti znatniji otpor momčadi Kielcea.

Poveli su gosti preko Manuela Štrleka i Julena Aguinagaldea nakon čega njihovu suigrači vrlo brzo povećavaju vodstvo na 5:2. Iako se domaćin trudi sustići svog suparnika, to mu ne polazi za rukomet te se Kielce odvaja na 8:4, a potom i 13:7. Do odlaska na odmor Kielce s nekoliko mini serija pogodaka osigurava odličnih 20:12 na poluvremenu.

Uvodne minute nastavka uz Štrleka obilježavaju i Michal Jurecki, Piotr Chrapkowski te Ivan Čupić koji svoju momčad odvode na sjajnih i nedostižnih 25:12. Nakon šest minuta igre u drugom poluvremenu ozlijedio se, pak, Tobias Reichmann te biva s terena iznesen na nosilima. Do samoga kraja Kielce nastavlja u istome ritmu za konačno uvjerljivo slavlje 35:22.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Michal Jurecki sa sedam postignutih pogodaka, Manuel Štrlek i Ivan Čupić dodali su po tri gola, Željko Musa jedan, Denis Buntić se nije upisao u listu strijelaca, Marin Šego sakupio je sedam obrana, Slawomir Szmal 11, dok je najbolji kod Wisle Plock bio Nemanja Zelenović s četiri gola.

PGNiG Superliga, 8. kolo:
Wisla Plock - Vive Tauron Kielce 22:35 (12:20)

Foto: Facebook - Kielce, Patryk Ptak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!