Rukomet

Kiel i Flensburg lako do slavlja, Marićevih šest nedovoljno za slavlje Melsungena

Danijela Lemaić • nedjelja, 09.11.2014.
Kiel i Flensburg lako do slavlja, Marićevih šest nedovoljno za slavlje Melsungena
Foto: Kristijan Komarica

Ovoga vikenda odigrano je devet susreta rukometne Bundeslige, dok će se posljednji susret 12. kola odigrati za tri dana kada će snage odmjeriti Bergischer i Balingen. Kiel je na gostovanju kod Bergischera lako stigao do pobjede, kao i Flensburg koji je slavio nad Mindenom. Do nova dva boda stigli su i Erlangen, Lübbecke, Göppingen, Füchse Berlin i Magdeburg. RN Löwen teže je od očekivanog pobijedio Lemgo, dok su Gummersbach i Hannover podijelili bodove.

Bergischer HC - THW Kiel 20:32 (11:16)

Momčad Kiela u sklopu 12. kola gostovala je kod Bergischera koji je iza sebe imao pet poraza. Bergischer nije uspio pružiti nikakav otpor njemačkom prvaku stoga su momci Alfreda Gislasona po isteku 60. minute stigli do 11. ovosezonskog slavlja.

Susret je otvoren u vrlo izjednačenom tonu, naime, u osmoj minuti utakmice Fabian Gutbrod biva siguran za 4:4, a poravnat rezultat zadržao se sve do 12. minute kada Kiel s četiri uzastopna pogotka odlazi na +4 (10:6). Devet minuta kasnije Marko Vujin zabija s linije sedam metara za 12:8, a ta se rezultatska razlika zadržala sve do odlaska na odmor kada je bilo 16:11 za Kiel.

U nastavku je krenula dominacija Kiela koji je očitao rukometnu lekciju domaćoj ekipi. Naime, prednost njemačkog prvaka povećavala se iz minutu u minutu. U posljednjih deset minuta ušla je gostujuća momčad s +10 (29:19), a konačnih 32:20 osigurava Christian Sprenger.

Kod Kiela je najbolji bio Marko Vujin s deset pogodaka, dok je Domagoj Duvnjak dodao njih tri. Vratar Johan Sjöstrand sakupio je 13 obrana. U redovima Bergischera istaknuo se Arnor Gunnarsson s pet golova, jedan manje dodao je Maximilian Weiß, a čuvari mreže Pall Gustavsson-Hunhstock zaustavili su sedam lopti.

GWD Minden -SG Flensburg-Handewitt 22:31 (12:18)

Momčad Flensburga čekalo je lagano gostovanje kod Mindena. Momci Ljubomira Vranješa u Kampa Halle Minden odradili su lakši trening te su stigli do osme ovosezonske pobjede.

Od prve minute Flensburg je nametnuo svoj tempo te je već u 16. minuti preko Draška Nenadića otišao na +4 (11:7) da bi samo deset minuta kasnije to povećao na +6 (18:12). Stečenu prednost su gosti bez problema sačuvali i po odlasku na predah kada je semafor pokazao 18:12.

U drugom poluvremenu do kraja su se razigrali igrači Flensburga te su iz minute u minutu gradili prednost. Tako su Anders Eggert i Lasse Svan Hansen ostavili Minden na minus osam (13:21), a do kraja utakmice Flensburg je to povećao i na +9 te je sa zvukom sirene osigurao slavlje 31:22.

U pobjedničkoj ekipi najbolji je bio Anders Eggert s devet zgoditaka, dok je Mattias Anderson sakupio 17 obrana. Kod Mindena se istaknuo Aleksandar Svitlica sa šest pogodaka, a čuvar mreže Geire Eijlers zaustavio je 13 lopti.

Rhein-Neckar Löwen -TBV Lemgo 35:34 (16:16)

Njemački Lavovi u svojoj SAP Areni dočekali su igrače Lemga koji su zamalo došli do senzacije. Naime, RN Löwen je tek u infarktnoj završnici stigao do minimalne pobjede.

Od prve minute Lemgo je pokazao da se neće samo tako predati te je nakon zaostatka od dva gola (2:4) sustigao Löwen pri 4:4. Igralo se tada pogodak za pogodak sve do 19. minute kada preko Tima Sutona i Tima Hornkea Lemgo odlazi na +2 (9:7). Držali su gosti tu prednost sve do 26. minute kada Lavovi serijom zgoditaka poravnavaju na 16:16 s čime se i odlazi na odmor.

Početak drugog poluvremena donio je novo odvajanje Lemga na +3 (20:17), a domaćin je uspio izjednačiti tek u 41. minuti kada za 21:21 zabija Uwe Gensheimer. Lemgo nije popuštao te se igralo gol za gol sve do posljednje minute dvoboja kada grešku gostiju iskorištava RN Löwen koji tako dolazi do 35:33, a za konačnih 34:35 zabija Hendrik Pekeler.

RN Löwen su do pobjede vodili Uwe Gensheimer s 11 pogodaka i Kim Ekdahl du Rietz s deset golova, a vratarski tandem Landin-Rutschmann sakupio je devet obrana. Najefikasniji kod Lemga bio je Timm Schneider s osam golova, a na vratima je Nils Dresrüsse zaustavio deset lopti.

HC Erlangen - HSG Wetzlar 22:20 (12:10)

Nakon što je uzeo bod Füchse Berlinu, Wetzlar je nanizao negativne rezultate, naime, nakon poraza od Magdeburga i Bietigheima u sklopu 12. kola poražen je i od Erlangena. Momčad novog prvoligaša tako je stigla do četvrte ovosezonske pobjede.

Erlangen je od prve minute dobro krenuo te se već na samom početku odvojio na +2 (4:2). Pojačali su tada gostujući igrači te su u 12. minuti izjednačili na 5:5, a potom preko Sebastiana Webera i Kristiana Bliznaca prešli u vodstvo 8:6. Domaći momci nanovo su pojačali tempo, sustigli su protivnika te osigurali da na predah otiđu s +2 (12:10).

Uvodne minute nastavka donijele su dobru igru Erlangena koji s dva uzastopna pogotka odlazi na +4 (14:10). Wetzlar je pokušavao iz minute u minutu sustići svog domaćina, a do pogotka zaostatka (16:17) stigao je u 48. minuti susreta kada siguran biva Guillaume Joli. Tada se ponovno odvojio Erlangen na +2 (18:16) te je prednost držao sve do isteka 60. minute kada je upisao slavlje 22:20.

Kod Erlangena se istaknuo Ole Rahmel sa sedam pogodaka, a na vratima je Nikolas Katsigiannis sakupio 18 obrana. Najefikasniji je kod Wetzlara bio Guillaume Joli s osam golova, Ivano Balić zabio je jedan zgoditak. Čuvar mreže Andreas Wolff zaustavio je 11 lopti.

SG BBM Bietigheim - TuS N-Lübbecke 24:32 (14:14)

Lübbecke je stigao do pete ovosezonske pobjede na gostovanju kod Bietigheima koji je nakon novog poraza u Bundesligi ostao na začelju tablice.Prvi je do prednosti stigao Bietigheim koji preko Marca Rentschlera i Romasa Kirveliaviciusa odlazi na +2 (6:4). Uspio je domaćin otići i na +3 (10:7) u 17. minuti susreta, no tada je pojačao tempo Lübbecke koji serijom 3-0 stiže na pogodak zaostatka (10:11), a u 28. poravnali su gosti na 13:13 stoga se i na odmor otišlo pri izjednačenom rezultatu (14:14).

Drugo poluvrijeme donijelo je mnogu bržu igru gostiju koji su se tako krenuli odvajati od Bietigheima. Serija 4-0 ostavila je domaćina na minus četiri (16:20), a do isteka 60. minute to se vodstvo Lübbeckea povećalo na +8 (32:24).

Najbolji je kod Lübbeckea bio Tim Remer sa šest pogodaka, njih dva imao je Drago Vuković, Tomislav Huljina dodao je jedan, a vratarski tandem Blažičko-Semich sakupio je sedam obrana. Julius Emrich i Romas Kirveliavicius bili su najbolji kod Bietigheima svaki s po četiri pogotka, a vratar Jan Kulhanek zaustavio je tri lopte.

Frisch Auf! Göppingen - HSV Hamburg 26:23 (15:8)

Momci Frisch Auf! Göppingena u sklopu 12. kola ugostili su HSV Hamburg te su mu prekinuli pobjednički niz iz posljednjih nekoliko kola i tako došli do osme pobjede, ali i trećeg mjesta na ljestvici Bundeslige.

U susret podjednako ulaze obje momčadi te do odvajanja nije došlo sve do 17. minute kada Göppingen prelazi u vodstvo od tri pogotka (9:6). Hamburg nikako nije mogao pronaći rješenje za domaću obranu stoga se zaostatak gostujuće ekipe do odlaska na predah povećao na minus sedam (8:15).

U nastavku je Göppingen održavao stečeno vodstvo i nije dopustio Hamburgu da mu zaprijeti. Tako je u 46. minuti bilo 21:16 za domaćine, a Hamburg je do isteka 60. minute, preko Alexandra Simicua, Henrika Tofta Hansena i Manuela Spätha, uspio smanjiti na 23:26.

Marcel Schiller sa sedam pogodaka vodio je Göppingen do slavlja, dok je na vratima Primož Prošt sakupio 13 obrana. U redovima Hamburga najbolji je bio Henrik Toft Hansen s pet zgoditaka, a čuvar mreže Johannes Bitter zaustavio je sedam lopti.

SC Magdeburg - MT Melsungen 37:33 (14:12)

Magdeburg se nakon teškog poraza od Kiela vratio na pobjedničke staze. Naime, na domaćem terenu svladao je Melsungen i tako stigao do nova dva boda na ljestvici.

Obje ekipe krenule su vrlo borbeno u susret stoga je već u desetoj minuti, pri rezultatu 4:3 za domaćina, Jacob Bagersted zaradio crveni karton što je dobro iskoristio Melsungen koji prelazi u vodstvo (4:5). No, ubrzo se Magdeburg vratio u igru, poravnao rezultat, a potom i prešao u vodstvo 13:10. Do odlaska u svlačionice Melsungen je smanjio zaostatak na 12:14.

U drugih 30 minuta dvoboja prebacili su domaći igrači u višu brzinu te su se odvojili od Melsungena i u posljednjih deset minuta dvoboja ušli s +4 (30:26). Tu su prednost zadržali i do isteka 60. minute kada je semafor pokazao 37:33.

Andreas Rojewski s osam pogotka vodio je Magdeburg do slavlja, a kod Melsungena se istaknuo Michael Allendorf s devet pogodaka. Kružni napadač Marino Marić Magdeburgovu mrežu zatresao je šest puta.

Berlinske Lisice slavile nad Friesenheimom, Hannover i Gummersbach podijelili bodove

Ekipa Füchse Berlina stigla je do šeste pobjede nakon sigurnog slavlja nad Friesenheimom. Iako je u susret nešto bolje startala gostujuća ekipa (5:3, 7:4), Lisice su se brzo izvukle iz minusa te su prešle u vodstvo (10:9), da bi na odmor otišle s minimalnom prednošću (13:12). U nastavku je dodatno proradio berlinski napad te su u 45. minuti domaći igrači prelomili rezultat u svoju korist i na kraju slavili 30:24. Najbolji je kod Berlina bio Fredrik Raahauge Petersen s devet pogodaka, vratar Petr Štochl zaustavio je deset lopti, dok je kod suparničke ekipe najefikasniji bio Erik Schmidt sa šest zgoditaka, a Kevin Klier na golu je zaustavio osam lopti.

Momci Gummersbacha i Hannovera su u 12. kolu Bundeslige podijelili bodove, naime, nakon što je susret krenuo u izjednačenom tonu, pred kraj prvog poluvremena pojačava Gummersbach koji do odlaska na odmor stvara tri pogotka prednosti nad Hannoverom (18:15). U drugom poluvremenu Bergischer je ubrzao tempo i izjednačio rezultat te je po posljednjem sučevu zvižduku uspio otkinuti bod domaćinu. Konačnih 29:29 osigurao je Kai Häfner. Najbolji je kod Gummersbacha bio Raul Santos sa sedam pogodaka, a kod Hannovera Lars Lehnhoff s njih osam. Na domaćim je vratima Carsten Lichtlein sakupio 13 obrana, a čuvar mreže Hannovera Martin Ziemer zaustavio je 11 lopti.

Bundesliga

  • Rezultati
  • Ljestvica

12. kolo

Minden22:31Flensburg
Erlangen22:20Wetzlar
Rhein-Neckar Löwen35:34Lemgo
Bergischer20:32Kiel
SG BBM Bietigheim24:32TuS N-Lübbecke
Göppingen26:23HSV Hamburg
Gummersbach29:29Hannover-Burgdorf
Füchse Berlin30:24Ludwigshafen
Magdeburg37:33Melsungen
Bergischer22:18HBW Balingen-Weilstetten
1Kiel 361095:854+24165
2Rhein-Neckar Löwen 351059:855+20461
3Flensburg 35998:866+13252
4Magdeburg 33988:908+8044
5Göppingen 35949:944+540
6Füchse Berlin 33913:916-337
7Melsungen 31920:865+5535
8HSV Hamburg 34945:939+634
9Wetzlar 33883:875+832
10Gummersbach 34920:951-3130
11TuS N-Lübbecke 35969:989-2029
12Hannover-Burgdorf 36981:1019-3829
13Bergischer 34925:1005-8028
14Lemgo 35997:1011-1425
15HBW Balingen-Weilstetten 30754:830-7625
16Ludwigshafen 35890:1035-14523
17Minden 34890:952-6222
18Erlangen 34850:943-9322
19SG BBM Bietigheim 34876:1045-16913

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!

Bundesliga

  • Rezultati
  • Ljestvica

12. kolo

Minden22:31Flensburg
Erlangen22:20Wetzlar
Rhein-Neckar Löwen35:34Lemgo
Bergischer20:32Kiel
SG BBM Bietigheim24:32TuS N-Lübbecke
Göppingen26:23HSV Hamburg
Gummersbach29:29Hannover-Burgdorf
Füchse Berlin30:24Ludwigshafen
Magdeburg37:33Melsungen
Bergischer22:18HBW Balingen-Weilstetten
1Kiel 361095:854+24165
2Rhein-Neckar Löwen 351059:855+20461
3Flensburg 35998:866+13252
4Magdeburg 33988:908+8044
5Göppingen 35949:944+540
6Füchse Berlin 33913:916-337
7Melsungen 31920:865+5535
8HSV Hamburg 34945:939+634
9Wetzlar 33883:875+832
10Gummersbach 34920:951-3130
11TuS N-Lübbecke 35969:989-2029
12Hannover-Burgdorf 36981:1019-3829
13Bergischer 34925:1005-8028
14Lemgo 35997:1011-1425
15HBW Balingen-Weilstetten 30754:830-7625
16Ludwigshafen 35890:1035-14523
17Minden 34890:952-6222
18Erlangen 34850:943-9322
19SG BBM Bietigheim 34876:1045-16913