Nogomet

Video: Uvjerljivi Alžirci i dalje na maksimalnom učinku, Kamerun osigurao prvo mjesto

Davor Mikulić • nedjelja, 16.11.2014.
Video: Uvjerljivi Alžirci i dalje na maksimalnom učinku, Kamerun osigurao prvo mjesto
Foto: EPA

U kvalifikacijama za Afrički kup nacija odigrano je peto, pretposljednje kolo u kojem nije nedostajalo uzbuđenja. Novo razočaranje doživio je Egipat protiv kojeg je prolaz osigurao Senegal, dok je do vrlo važnu pobjedu ostvarila reprezentacija Nigerije...

Kongo – Nigerija 0:2

Veliki posao danas je odradila reprezentacija aktualnog prvaka Afrike pobijedivši Kongo kojem je tako uzvratila za domaći 2:3 poraz još iz prvog kola i dovela ga u vrlo tešku situaciju. Nakon ova tri boda, sve je na njima samima jer ih u posljednjem kolu očekuje susret s prvoplasiranom reprezentacijom skupine A, Južnom Afrikom, dok će Kongo tražiti pobjedu i čekati eventualni kiks svog današnjeg protivnika.

Prvi dio susreta nije ponudio niti jedan pogodak, ali je zato pitanje pobjednika riješeno u nastavku. Povratnik u reprezentaciju, Ikechukwu Uche, precizan je bio s bijele točke u 59. minuti kada je donio prednost Nigeriji, a vrlo važnu pobjedu potvrdio je Olanare u posljednjoj minuti utakmice.

Kamerun – DR Kongo 1:0

Osvajanje prvog mjesta u skupini D potvrdio je Kamerun koji je i drugi put bio bolji od DR Konga. Rezultat s početka utakmice nije se mijenjao sve do 71. minute kada je svojim pogotkom susret odlučio Vincent Aboubakar.

Samo jedan primljeni pogodak i četiri pobjede, uz jedan remi, odličan su rezultat Kamerunaca, dok će DR Kongo svoju priliku tražiti u posljednjem kolu, ali ne odlučuju sami o sebi. Osim pobjede, potrebno im je i slavlje Kameruna nad Obalom Bjelokosti koja također odlučuje sama o sebi i jedan bod joj je dovoljan.

Egipat – Senegal 0:1

Novo razočaranje doživjeli su navijači Egipta čija je reprezentacija upisala treći poraz u petom nastupu koji je označio i oproštaj od jednog od prva dva mjesta u skupini G. Minimalnu pobjedu i deseti bod upisao je Senegal koji će u posljednjem kolu imati priliku skupinu završiti i na prvom mjestu, ukoliko im na ruku bude išao rezultat iz Tunisa.

Pogodak koji je, kako se na kraju pokazalo, odlučio pobjednika postignut je već u osmoj minuti kada je domaćeg vratara matirao Diouf. Prilika u preostalom dijelu utakmice nije nedostajalo, ali rezultatskih promjena više nije bilo.

Alžir – Etiopija 3:1

Na uvjerljiv način prvo mjesto u skupini B drži Alžir koji je danas upisao petu pobjedu i jedini je maksimalan u ovoj skupini, uz samo dva primljena i jedanaest postignutih pogodaka.

Susret je ponudio četiri pogotka, a sva četiri postignuta su u prvom dijelu. Prvi su poveli gosti kada je u 22. minuti strijelac bio Okwury, no vrlo brzo domaća je reprezentacija postigla tri pogotka i riješila pitanje pobjednika.

Izjednačenje je donio Feghouli u 32. minuti, a devet minuta poslije rezultat je u korist domaćina okrenuo Mahrez. Gostujući je vratar treći put po loptu u svoju mrežu morao u drugoj minuti sudačke nadoknade kada je precizan bio i Brahimi.

Drugu poziciju trenutno drži Mali kojeg u posljednjem kolu očekuje upravo dvoboj s Alžirom, a to će pokušati iskoristiti Malavi u susretu s Etiopijom.

Rezultati:
Malavi – Mali 2:0
Južna Afrika – Sudan 2:1
Uganda – Gana 1:0
Kamerun – DR Kongo 1:0
Lesoto – Burkina Faso 0:1
Mozambik – Zambija 0:1
Kongo – Nigerija 0:2
Angola – Gabon 0:0
Togo – Gvineja 1:4
Egipat – Senegal 0:1
Zelenortska Republika – Niger 3:1
Alžir – Etiopija 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!