Zimski sportovi

U matinejama pobjeda Bruinsa, Kingsima drama u LA-u

Željka Jurkas • nedjelja, 16.11.2014.
U matinejama pobjeda Bruinsa, Kingsima drama u LA-u

Subotnji susreti NHL-a započeli su matinejama u Bostonu, Dallasu i Los Angelesu. Carolina je upisala drugi poraz u nizu, Minnesota drugu pobjedu, a Kingsi su u drugom susretu u tri dana s Ducksima uzeli i drugi bod...

S dva velika poraza u zadnje dvije utakmice, Bruinsi su u TD Gardenu dočekali Carolina Hurricanese koji su nakon niza pobjeda doživjeli poraz od Jetsa u četvrtak. Želja da se vrate u pobjednički stupac bila je neosporna od samoga starta susreta. Za početno vodstvo izmorili su Bruinse koji više nisu mogli pratiti brzinu kretanja paka te je Jiri Tlusty opalio s vrha desnog kruga. Izjednačenje dolazi sedam minuta kasnije preko greške Andreja Sekere. Branič se vraćao po pak i htio dodati na suprotnu stranu vrata Justinu Faulku, no nije dobro gledao te previdio da je Seth Griffith krenuo naprijed. Griffith i Faulk su istovremeno udarili po paku, a on je prošao i Sekeru i Cama Warda, i završio u mreži.

U zadnjoj minuti trećine kojom je Carolina dominirala, Brad Marchand odrađuje veliki dio posla provevši pak preko pola leda i oko gola te pronalazi Patricea Bergerona u desnom krugu. Rilley Smith blokira pogled Wardu, a Bergeron zabija posljednji gol utakmice, svoj četvrti sezone.

Druge dvije trećine momčadi su podijelile kontrolu na ledu. Druga je pripala Bruinsima koji su na svojih 14 udaraca dozvolili samo tri prema vratima Tuukke Raska, a zadnja Canesima koju su pucali iz svih pozicija ne bi li došlo do izjednačenja. Rask je skidao sve udarce, a domaćini su upisali njih četiri od kojih je jedan završio u mreži, ali gol je zbog ometanja vratara proglašen nevažećim.

Bruinsi su ovime upisali petu pobjedu u nizu na ledu TD Gardena te devetu pobjedu na domaćem ledu protiv Canesa od prosinca 2008.

Boston Bruins – Carolina Hurricanes 2:1 (0-1 Tlusty, 1-1 Griffith, 2-1 Bergeron;;)

U utakmici koja je u prvom dijelu odigrana u polaganijem tempu, Wild je preokrenuo rezultat, a s njime i tempo igre. Antoine Roussel donio je vodstvo domaćinima na početku druge trećine na dodavanje Vernona Fiddlera, a dobrom kontrolom neutralne zone Starsi su držali usporen tempo. Fizičkog aspekta igri nije nedostajalo, a sve se pojačalo pet minuta prije isteka druge trećine kada su gosti izjednačili rezultat. Brenden Dillon pogriješio je na Wildovoj plavoj liniji, Ryan Carter presjekao je pak i dodao za Erika Haulu koji je pucao iz lijevog kruga i prošao Karija Lehtonena. Tempo igre se automatski diže, a Lehtonen do kraja trećine s par velikih obrana čuva egal.

Minnesota jednakom žestinom ulazi u zadnju trećinu te već u 40. sekundi dolaze do vodstva. Charlie Coyle je pucao s desne strane, Lehtonen obranio, ali svi su zanemarili Mikaela Granlunda koji se provukao kroz dva braniča Dallasa i bez većih problema pospremio odbijanac.

U ostatku, gotovo cijeloj trećoj trećini, Starsi su tražili izjednačenje, no Darcy Kuemper se u velikom stilu vratio nakon niza od tri loše utakmice (i tri poraza) i s 27 obrana osigurao Minnesoti petu pobjedu u 27. gostovanju u American Airlines Centru.

Dallas Stars – Minnesota Wild 1:2 (; 1-0 Roussel, 1-1 Haula; 1-2 Granlund)

Zabavna, dinamična i izrazito fizička prva trećina u Los Angelesu završila je bez golova. Anaheim Ducksi doputovali su Staples Centar tri dana nakon što su u Honda Centru nadigrali i u shootoutu pobijedili Kingse. Brzina i jaki forecheck bile su glavne karakteristike domaćina tijekom prve trećine, da bi u drugoj forecheck popustio, a s njime i rezultat otišao na stranu gostiju.

Ducksi su poveli sredinom trećine golom Emersona Etema koji je pospremio pravovremeno ubacivanje paka ispred mreže Patricka Maroona. Tempo i plan igre obje momčadi nije se promijenio, a izjednačenje je stiglo četiri minute prije isteka trećine. Na penalty killu zahvaljujući pomicanju okvira gola Matta Greena, Jared Stoll je preuzeo pak, vidio Tylera Toffolija koji je već ubrzavao, proslijedio mu pak i Toffoli je najbrže od svih igrača u povijesti kluba postigao četiri shorthanded gola (18 utakmica).

Minutu i 15 sekundi prije isteka trećine Bryan Allen je vidio samog Ryana Keslera u desnom krugu. Prevarivši sve uključujući Jonathana Quicka, umjesto prema vratima, udarac s plave uputio je točno na palicu Keslera, koji se stigao okrenuti i pogoditi nebranjeni gornji dio mreže.

Zadnja trećina ponudila je intenzivniju igru s većom kontrolom i posjedom paka Kingsa. Izjednačenje je došlo u igri s igračem više, najlošijim dijelom igre Kingsa ove sezone (do ovog susreta su bili na 26. mjestu lige). Sjajno dodavanje Jakea Muzzina, Drewa Doughtyja i Anžea Kopitara rezultiralo je Kopitarovim golom s vrha desnog kruga. Do kraja regularnog dijela Quick (koji je često spašavao domaćine) je bio nešto zaposleniji od Fredericka Andersena, a utakmica je, po peti put u nizu za Duckse, otišla u produžetak.

Kingsi su krenuli s trojicom napadača i Daughtyjem koji je u 60 minuta regularnog dijela zabilježio 29:49 minuta na ledu te na samom početku isforsirali prekršaj Hampusa Lindholma. Ducksi su se gotovo obranili, četiri sekunde falilo je do povratka četvrtog igrača kada je Jared Stoll odlično reagirao slabo udarivši ubačaj Justina Williamsa. Pak je prevario Andersena i kroz noge ušao u mrežu. „Freeway Face-Off“ je ovom pobjedom Kingsa ponovno izjednačen.

Los Angeles Kings – Anaheim Ducks 3:2 OT(; 0-1 Etem, 1-1 SHG Toffoli, 1-2 Kesler; 2-2 PPG Kopitar; 3-2 PPG Stoll)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!