Zimski sportovi

Video: Buffalo potopio Leafse, Boltsi zaustavili pobjednički niz Islesa

Željka Jurkas • nedjelja, 16.11.2014.
Video: Buffalo potopio Leafse, Boltsi zaustavili pobjednički niz Islesa

U devet večernjih susreta u subotu u NHL-u samo je Colorado od gostujućih momčadi upisao pobjedu, a Rangersi su uzeli bod nakon urnebesne završnice. Sabersi su zabilježili prvu domaću pobjedu u regularnom dijelu, a Habsi, Tampa, Columbus, Nashville, Bluesi i Calgary priključili su se slavlju...

Večer za pamćenje u Buffalu u režiji Tylera Ennisa i Zemgusa Girgensonsa rezultirala je s najvećom ofenzivom od siječnja 2013. Šest golova u mreži Jamesa Reimera sigurno nije bilo ono što su Leafsi očekivali od posjete zadnjoj momčadi lige. Prva linija Sabresa napokon je, makar u ovih 60 minuta, pronašla kemiju koju traži od početka sezone, i odgovorna je za četiri od šest golova domaćina. U lošoj izvedbi gosti su dan nakon poraza od Pittsburgha uspjeli dvaput proći Michala Neuvirtha u drugoj trećini i prepoloviti vodstvo, no za više od toga nisu imali prilike te su domaćini s brza dva gola na početku zadnje trećine neupitno vratili kontrolu utakmice.

Habsi su dočekali Flyerse i u produžetku niza pobjeda na pet, popravili statistiku u igri s igračem više. Prva tri gola utakmice, ujedno i prva tri gola domaćina, bila su na powerplayju. Gosti su se uspjeli približiti na gol razlike, no ne i više od toga, a u zadnjoj trećini s dva gola Daniela Weisea domaćini su se pobrinuli za mirniju završnicu. Sergej Gončar, koji je nedavno prešao u redove Le Bleu-Blanc-Rouge, upisao je 800. NHL bod na Weiseovom prvom golu te postao prvi ruski branič kojemu je to uspjelo.

Debi novih trećih dresova nije prošao kako su Boltsi priželjkivali, a i dva poraza iz zadnje dvije utakmice nije kako su htjeli dočekati New York Islanderse koji bilježe najbolji start sezone od 2001. Na domaćem ledu Amalie Arene najaktivnija je bila prva trećina u kojoj su nakon igre gol za gol domaćini na kraju preuzeli vodstvo koje više nisu ispuštali.

Colorado se u Newarku dvaput vraćao s minimalnog zaostatka i tri minute prije kraja uspio i treći put prevariti Coryja Schenidera te povezati dvije pobjede. Dvije pobjede nakon niza poraza povezali su i Blue Jacketsi koji su napokon natrag na gol dobili Sergeja Bobrovskog. S 36 obrana držao je momčad u igri i upisao svoju 100. NHL pobjedu, za koju su David Savard i Cam Atkinson zabili taman dovoljno.

S golom razlike su i Predatorsi ispratili Jetse iz Bridgestone Arene kasnim golom u zadnjoj trećini. Winnipeg je poveo nakon greške powerplay momčadi Predsa, no James Neal je grešku poravnao pet minuta prije kraja druge trećine laserskim udarcem s ruba desnog kruga.

St. Louis Bluesi odigrali su kompletnu utakmicu – od vratara do prve linije, a linija s centrom Davidom Backesom se pridružila realizaciji su već standardnu Jorija Lehtere koja je i ovaj put imala izvrstan učinak. Capitalsi nisu mogli ništa, a top liniju je Backes držao pod kontrolom tijekom cijelog susreta te su Bluesi uzeli deseti od zadnjih jedanaest susreta s Capsima.

Calgary Flamesi potegnuli su u zadnjoj trećini nakon neriješene prve dvije. S dva brza gola prvi put u susretu prešli su u vodstvo koje nisu ispuštali unatoč trudu Senatorsa koji su dvije minute nakon drugog gola vratili razliku na minimalnu prednost domaćina. Lance Bouma stao je svemu na kraj sa svojim petom golom sezone, a Karri Ramo sačuvao mrežu u zadnjem naletu gostiju.

New York Rangersi gostovali su Pittsburghu četiri dana nakon što su ih ostavili bez postignutog gola i s pet pakova iza leđa Marc-Andre Fleuryja u MSG-u. Brza, dinamična, fizička, emocionalna i izrazito zabavna utakmica od samoga starta završila je u ispucavanju kaznenih udaraca. I nakon što su obje momčadi otišle u svlačionice uvjerene u pobjedu Ragsa nakon gola Dana Boyla, suci su ih pozvali nazad na led poništivši pokušaj nakon što je utvrđeno da je Boyle dvaput pucao. Brandon Sutter zabija, a Fleury brani Ricku Nashu za konačnu pobjedu Pensa. Domaćini su poveli, no slavlje je bilo kratkog vijeka jer već petnaest sekundi kasnije bivši igrač Pittsburgha Lee Stempniak poravnava rezultat. Dvije minute kasnije Martin St. Louis dovodi goste u prednost na powerplayju. Najbolji pojedinac susreta, Jevgenij Malkin dovodi domaćine u izjednačenje sredinom druge trećine i do kraja susreta gura Pense naprijed i zapošljava Henrika Lundqvista koji je kroz 65 minuta skupio 36 obrana.

NHL

Buffalo Sabres – Toronto Maple Leafs 6:2 (1-0 PPG Ennis, 2-0 SHG Girgensons; 3-0 Stafford, 3-1 Clarkson, 4-1 Moulson, 4-2 Kessel; 5-2 Myers, 6-2 Girgensons)

Montreal Canadiens – Philadelphia Flyers 6:3 (1-0 PPG Parenteau, 2-0 PPG Desharnais; 3-0 PPG Subban, 3-1 Schenn, 3-2 Schenn; 4-2 Parenteau, 4-3 PPG Read, 5-3 Weise, 6-3 Weise)

Tampa Bay Lightning – New York Islanders 5:5 (0-1 Nelson, 1-1 Callahan, 1-2 Bailey, 2-2 PPG Filppula, 3-2 Paquette; 4-2 Johnson; 5-2 Gudaš)

New Jersey Devils – Colorado Avalanche 2:3 (1-0 Havlat, 1-1 Mitchell;; 2-1 Gelinas, 2-2 Johnson, 2-3 Douchene)

Pittsburgh Penguins – New York Rangers 3:2 SO (1-0 Comeau, 1-1 Stempniak, 1-2 PPG St. Louis; 2-2 Malkin;; 3-2 Sutter)

Columbus Blue Jackets – San Jose Sharks 2:1 (1-0 Savard; 2-0 PPG Atkinson, 2-1 Pavelski;)

Nashville Predators – Winnipeg Jets 2:1 (; 0-1 SHG Wheeler, 1-1 Neal; 2-1 Smith)

St. Louis Blues – Washington Capitals 4:1 (1-0 Lehtera; 1-1 Ward, 2-1 Schwartz; 3-1 Backes, 4-1 Berglund)

Calgary Flames – Ottawa Senators 4:2 (0-1 MacArthur; 1-1 Byron; 2-1 Granlund, 3-1 PPG Jooris, 3-2 Ryan, 4-2 Bouma)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!