Nogomet

Praznik za Farske Otoke, Lihtenštajn i San Marino: pronašli rezultate koje traže godinama

Borna Rupnik • nedjelja, 16.11.2014.
Praznik za Farske Otoke, Lihtenštajn i San Marino: pronašli rezultate koje traže godinama
Foto: EPA

Novi kvalifikacijski dani još su jednom potvrdili kako u borbi za Europsko prvenstvo u Francuskoj uistinu nigdje nije lako unaprijed upisati bodove.

"Danas svi igraju nogomet", fraza je koju treneri i igrači često vole koristiti uoči utakmica s nominalno slabijim protivnicima, a u posljednja su dva dana do povijesnih uspjeha stigli i reprezentativci San Marina, Lihtenštajna i Farskih Otoka.

Nogometaši Larsa Olsena, izbornika Farskih Otoka, tri su boda donijeli iz Pireja, gdje su se mučili i padali brojni drugi nogometni velikani.

"Nevjerojatno sam sretan. Čak i da smo izgubili, rekao bih da smo odigrali sjajno. Prije tri-četiri godine bili smo fizička i radna momčad, ali sada pokušavamo igrati. Iz svake smo se situacije vraćali fantastičnom motivacijom, a ova će pobjeda odzvanjati nogometnim svijetom", uvjeren je Olsen.

Lihtenštajn je također upisao gostujuću pobjedu, prvu ikada u europskim kvalifikacijama, pa će im put u Moldaviju ostati zauvijek u pamćenju.

"Danas je praznik za Lihtenštajn. Igramo defenzivni nogomet, no ponekad nam on donese dobre rezultate. Presretni smo, briljantno je da smo uspjeli pobijediti u gostima i sada nam je prilika za veliko slavlje. Proslavit ćemo, bez brige, a naš je cilj da ne završimo posljednji u skupini", poručio je izbornik Lihtenštajna Rene Pauritsch.

San Marino nije pobijedio, ali je odigrao 0:0 s Estonijom, što je domaćinima bilo poput pobjede. Tek su četvrti puta u povijesti sačuvali svoju mrežu, a nakon 61 utakmice u europskim kvalifikacijama napokon su opet osvojili bod.

"Pojačali smo rad posljednjih mjeseci i isplatilo se. Ovaj je rezultat nagrada za igrače te poticaj da na novi bod ne čekamo još 12 godina", rekao je izbornik San Marina, Pierangelo Manzaroli.

"Sjećam se pobjede protiv Lihtenštajna u prijateljskoj utakmici 2004. godine, ali ovo ima potpuno drugo značenje. Čak smo i uzrujani što nismo iskoristili neke svoje šanse. Ovaj rezultat tražimo godinama i sada smo ga našli, a posvećujemo ga Federicu Crescentiniju, bivšem reprezentativcu koji je preminuo prije nekoliko godina", objasnio je kapetan San Marina, Andy Selva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.11.2014. u 14:55
    Ja želim gledati prvenstvo sa ovim ekipama. "Ono drugo Europsko prvenstvo"Farski otoci, San Marino, Lihtenštajn, Luksemburg, Andora, Malta, Gibraltar.Mislim da bi bilo odlično za gledati!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.11.2014. u 14:11
    Naši bi razapeli vatrene,da odigraju tako nesto,a da ne pricam o medijima...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.11.2014. u 13:11
    "Danas svi igraju nogomet" - rekoh to nedavno, ali neki ljudi još žive u nogometnom stoljeću prije. jasno da su te ekipe i dalje slabije i da se moraju dobiti, ali nije ti to više bogomdano već se treba uznojiti malo (u našem slučaju sve se obezvrijeđuje pa za ovakve nije ni čudno). SP je bio... [više na forumu]
    Obrisan korisnik