Nogomet

Bilić: "Hrvatska gura u kvalifikacijama kao i inače, a nisu nam trebali onakvi odlasci iz reprezentacije"

Branimir Korać • nedjelja, 16.11.2014.
Bilić: "Hrvatska gura u kvalifikacijama kao i inače, a nisu nam trebali onakvi odlasci iz reprezentacije"
Foto: EPA

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić danas uživa u Istanbulu gdje se s Bešiktašom bori za naslov prvaka Turske. Bilić, logično, prati i svoje bivše igrače i smatra kako Hrvatska po običaju gura u kvalifikacijama.

Odlazak u Bešiktaš bio je pun pogodak. Klub je ambiciozan, želi se boriti za trofeje i igra u sve jačoj ligi.

"Klub i očekivanja su veliki, ali s podlogom. Liga je jaka, klubovi imaju puno novca, a televizija sve to prati financijski vrhunski. Glavnu riječ vodi velika četvorka Fenerbahče, Galatasaray, mi i Trabzonspor. Naš problem je što trenutno gradimo stadion i vraćamo nagomilane dugove iz prošlosti, ali bez obzira na to cilj ostaje isti - do kraja se boriti za naslov prvaka", kaže Bilić u razgovoru za HTV.

Bešiktaš nema puno velikih zvijezda, ali ima nekoliko planetarno poznatih igrača. Bilić je ujedno i otkrio kako postoji interes za Dinamovog braniča Ivu Pinta.

"Svi su čuli za Dembu Ba, vjerojatno su svi čuli i za Sivoka koji je češki reprezentativac, čuli su i za Turčina Torea koji je kao dijete bio u Chelseaju pa u HSV-u, igrao je i protiv Hrvatske... Što se tiče priče o Ivi Pintu, klub njega prati, on je nama interesantan igrač. Mi ne krijemo već godinu dana da tražimo desnog beka, ali nije istina da smo u nekim pregovorima i da govorimo o ciframa i ponudama."

Što se tiče reprezentacije, smatra kako Hrvatska jednostavno odrađuje kvalifikacije kao i u svakom ciklusu. Nije sretan zbog svega što je prolazio Niko Kovač, ali ni zbog naglih umirovljenja igrača.

""Hrvatska igra kvalifikacije kao i obično. Od deset utakmica zna imati dvije izvanredne utakmice i jedan ili dva kiksa, ali uglavnom i 90 posto vrhunskih reprezentacija ima sličan put. Dečki zasad guraju dosta dobro. Niko je doživio sve ono što se događa našim izbornicima. Najprije euforiju na temelju dvije utakmice, kasnije je doživio omalovažavanje i kao osobe i kao trenera. Međutim on je pametan momak i izvukao je određene pouke i ispravio neke greške. Što se tiče odlazaka iz reprezentacije, ružno je reći da sam to osudio, ali nisam ni pozdravio. Malo mi je to bilo naprasno, malo previše osobno, postoji način da se to napravi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • DC28.11.2014. u 04:57
    Hrvatska 'gura' kvalifikacijama, a prvi smo u grupi i da nije bilo onih cukuna s raketama na San Siru bili bi jos i Talijane pobjedili. Bilicu svaka cast, ali mi se svaki put kad nesto objasnjava cini ka da je u polusnu.
    DC
  • Obrisan korisnik16.11.2014. u 23:55
    Gledao sam protiv partizana u beogradu njegove ove. Igraju slično kao što je hrvatska igrala pod vodstvom bilića. Jaka sredina, uspavljuju protivnika i kreću u jake i brze protuudare. Sviđa mi se način igre Bešiktaša. Vole ga dole u Turskoj. A i on gdje god dođe prilagodi se. Pravi hrvatski ratnik... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • PosedarskiVitez16.11.2014. u 20:30
    "Niko je doživio sve ono što se događa našim izbornicima. Najprije euforiju na temelju dvije utakmice, kasnije je doživio omalovažavanje i kao osobe i kao trenera." Covik u dvi recenice sve kaze :)
    PosedarskiVitez