Tenis

Ljubičić: "Pravi odgovor o Čiliću za 12 mjeseci, a Ćorić ima crtu za velike stvari"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 17.11.2014.
Ljubičić: "Pravi odgovor o Čiliću za 12 mjeseci, a Ćorić ima crtu za velike stvari"
Foto: EPA

Ivan Ljubičić, koji je više godina "nosio" hrvatski tenis na svojim leđima, ima mnogo vjere u mogućnosti Marina Čilića i Borne Ćorića, koji obećavaju još velikih stvari.

Tenisku 2014. godine obilježilo je i osvajanje US Opena Marina Čilića, a uz mlade nade u muškoj i ženskoj konkurenciji, čini se da su pred hrvatskim tenisom lijepi dani. U to vjeruje i Ivan Ljubičić.

"Svakom se u karijeri poklopi trenutak kad ima osjećaj da sve može i da je nedodirljiv. Goranu u Wimbledonu, Marinu na US Openu, Ivi u Roland Garrosu, meni u Indian Wellsu", sažeo je u razgovoru za SN.

"Od petog seta protiv Simona pa do kraja turnira Čilić je igrao fenomenalan tenis. Nitko na svijetu mu u tom trenutku nije mogao parirati. Taj tenis nešto je što prije i poslije US Opena nije odigrao", nastavio je bivši tenisač.

Što čeka Čilića nakon ovogodišnjeg uspjeha i može li se zadržati među najboljima na svijetu?

"To zanima mene i sve u svijetu tenisa. Mislim da ćemo pravi odgovor znati tek za 12 mjeseci. Vjerujem, kao što i Goran Ivanišević vjeruje, da Marin konstantno može biti među osam najboljih tenisača svijeta. Mogu pretpostaviti da se sa svim tim nakon US Opena nije bilo lako nositi. Srećom, uz sebe ima Gorana koji je prošao isto, on mu ima što za reći na tu temu", odgovorio je Ljubičić.

Mladi Borna Ćorić nagrađen je kao najmlađi član društva stotine najboljih tenisača.

"Svi pričaju o njemu. Pobjeda nad Nadalom odjeknula je svuda. Taman da je Nadal igrao sa štakom, opet ga treba pobijediti. Nije to samo izaći na teren, nego treba vjerovati u pobjedu. To je ono što Borna ima, pokazao je da je spreman za velike stvari. Ima tu crtu u sebi", smatra Ivan Ljubičić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg17.11.2014. u 11:31
    Bas mi je drago procitati nesto i od Ljube. Pametan covjek; radi svoj posao i drzi se podalje od nasih fantasticnih medija :-)
    interreg