Košarka

Stipčević među istaknutijima u uvjerljivoj pobjedi Virtusa, Lietuvos Rytas zaustavio Partizan

Davor Kovačević • srijeda, 19.11.2014.
Stipčević među istaknutijima u uvjerljivoj pobjedi Virtusa, Lietuvos Rytas zaustavio Partizan

Utorak je donio prve dvoboje šestog kola Eurokupa, a značajan korak prema prolasku u sljedeći krug ostvarili su Virtus iz Rima koji je bio uvjerljiv protiv Charleroija te Lietuvos Rytas koji je dodatno smanjio Paritzanove izglede za prolazak.

Stipčevićevih deset poena i šest asistencija za Virtus

Rimski Virtus upisao je i petu pobjedu u Eurokupu i to prilično uvjerljivu. Sa 100:69 žrtva je bio belgijski Charleroi kojeg je veliki pad u posljednjoj četvrtini koštao visokog poraza.

Odličnu šutersku večer imali su domaćini iz Rima. Uz 16 trica iz 29 pokušaja i nije moglo drugačije završiti. Sam uvod utakmice je pokazao u čijem će smjeru ići utakmica. S početnih 13:0 domaćini su se brže oslobodili pritiska, a počeli su nešto ubacivati iz gosti iz Belgije, pa su tako zaostatak od 8:23 do kraja prve četvrtine pretvorili u 15:23.

Uspjeli su smanjiti i na -5 (22:27), no tu je krenulo odvajanje Virtusa. Na poluvremenu 50:37, pa sredinom treće četvrtine i 70:47 da bi Charleroi do kraja te dionice nekako smanjio na 56:70, no onda je krenula snažna završnica rimskog koji se popeo i do najvećih 98:64.

Hrvatski razigravač Rok Stipčević bio je među zapaženijima u Virtusu te je za 20 minuta ubacio deset poena (2/2 za dva, 2/3 za tri), ali i podijelio najviše asistencija, njih šest. Prvo ime domaćina bio je, pak, Jones s 19 poena, Morgan je ubacio 17, a Ejin dva manje. Za goste je najviših 16 poena postigao Page, dok su Collins i Wise ubacili 15, a dobar je bio i Mukubu s 14 poena.

Lietuvos prekinuo Partizanovu seriju

S tri uzastopne pobjede Partizan je počeo pokazivati bolje igre poslije katastrofalnog početka sezone. Utakmica protiv Lietuvosa bila je njihova utakmica istine, no i drugi put u Eurokupu su poraženi od Litavaca i tako su njihove šanse za prolaskom dodatno smanjenje.

Lietuvos je u utakmicu krenuo s 12:2, no brzo su to domaći košarkaši u Pioniru sustigli. U drugih deset minuta gosti su konstantno bili u prednosti i na poluvrijeme otišli s 38:32. U nastavku se i dalje Partizan nije uspio približiti, a Lietuvos je zabilježio i, do tada, najveće vodstvo od 49:37. Osim 60:66 početkom posljednje četvrtine Partizan nikako nije uspio ugroziti svog protivnika koji je odlaskom na 78:64 i prelomio utakmicu za konačnih 85:76.

Samo dva raspoložena igrača Partizana bila su nedovoljna za izbjegavanje petog poraza u natjecanju, a među njima je Mačvan bio najefikasniji s 22 poena, dok je Murič dodao 14. Kod pobjedničke momčadi trojac Kavaliauskas (23), Orelik (21) i Gečevičius (17) postigli su gotovo tri četvrtine koševa Lietuvosa i bili najzaslužniji za njegov trijumf kojim je gotovo sigurno osigurao plasman dalje.

“Bila je ovo teška utakmica protiv vrlo dobre litavske ekipe. Umjesto grča trebali smo pokazati veću agresivnost i bolju obranu. S obzirom da smo loše šutirali i bili u grču, poraz je došao kao posljedica svega toga“, za sportal. rs je izjavio centar Partizana Đorđe Gagić, strijelac osam poena Partizana, najavljujući sljedeći okršaj u ABA ligi s Cibonom: “Nemamo vremena za plakanje jer nam već u nedjelju slijedi duel s Cibonom u Beogradu i moramo se što prije oporaviti od ovog poraza“.

Schilb povukao Paris u efikasnoj utakmici

25 poena Blakea Schilba bilo je dovoljno da Paris osladi pobjedom protiv izravnog suparnika za prolazak, španjolske Zaragoze, u efikasnoj, ali i zanimljivoj utakmici. Parižanima je pripala treća pobjeda u natjecanju kojom su ostali u dobroj situaciji za drugi krug.

Paris je počeo snažno i već pred kraj prve četvrtine imao 29:15. I Zaragoza je počela igrati bolje te je do poluvremena smanjila na samo -1 (43:44), da bi početkom drugog poluvremena po prvi puta i povela (49:48). Većim dijelom treće dionice momčadi su se izmijenjivale u vodstvu, a potom je francuska momčad serijom 12-3 stigla do 70:63. U nekoliko je navrata Zaragoza stizala do -2 (72:74), kao i pred sam kraj na 87:89, ali do pobjede nije mogla.

Uz 25 poena Schilba (4/6 za tri), povukao je i Green sa 17, kao i Fors s 15 poena. Kod Zaragoze po 15 poena postigli su Jelovac i Katić, Goulding je dodao 14, a Lisch 13 poena.

Foto: virtusroma.it

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!