Rukomet

Kielce na krilima Štrleka i Čupića upisao novu uvjerljivu pobjedu u domaćem prvenstvu

Zvonka Keliš • srijeda, 19.11.2014.
Kielce na krilima Štrleka i Čupića upisao novu uvjerljivu pobjedu u domaćem prvenstvu

Momčad Kielcea nastavila je s dominacijom u domaćem prvenstvu te, iako je protekloga tjedna na gostovanju kod ekipe Gdanska do slavlja stigla teže od očekivanog, ove je srijede uvjerljivo bila bolja od ekipe Chrobry Glogowa, a na putu do nove pobjede uvelike su joj pripomogli Hrvati Manuel Štrlek, Ivan Čupić te Marin Šego.

Nakon što su protekloga tjedna, prije novog europskog susreta, bili bolji od ekipe Gdanska 25:22 (13:13) te su se pomučili na putu do novih bodova u PGNiG Superligi, momci poljskog prvaka Kielcea ove su srijede slavili i nad rukometašima Chrobry Glogowa 39:21.

U proteklom susretu i slavlju Kielcea istaknuo se Ivan Čupić s osam postignutih pogodaka, Željko Musa dodao je njih tri, Manuel Štrlek dva, dok su i u novoj pobjedi Hrvati imali mnogo za reći, a na putu do uvjerljivog slavlja pomoći im nisu mogli ozlijeđeni Tobias Reichmann, Julen Aguinagalde te Tomasz Rosinski.

Susret s Chrobry Glogowom vrlo dobro otvara domaćin koji preko Buntića, Čupića i Štrleka odlazi na 5:2 da bi se ubrzo dodatno odvojio i na 9:3. Uslijedila je potom igra pogodak za pogodak, no ne zadugo budući da Kielce ponovno ubacuje u brzinu više te se novom serijom pogodaka odvaja na 15:6. Do odlaska na odmor domaća se momčad odvaja i na +8 (20:12).

Uvodne minute nastavka donijele su nešto bolji otpor gostiju da bi Musa u 36. minuti započeo novu domaću seriju pogodaka za odlazak na odličnih 28:15. Domaći se rukometaši do samoga kraja tako izmjenjuju u serijama pogodaka te samo dodatno povećavaju svoje vodstvo. Nakon 36:18 gostujuća momčad lagano ubrzava, ali na koncu biva poražena 23:39.

Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Manuel Štrlek i Ivan Čupić s po sedam pogodaka, Željko Musa dodao je njih četiri, Denis Buntić dva, a Marin Šego je sakupio 11 obrana, dok je najbolji kod Chrobry Glogowa bio Adam Babicz sa šest golova.

PGNiG Superliga, 10. kolo:
Vive Tauron Kielce - Chrobry Glogow 39:23 (20:12)

Foto: Anna Benicewicz-Miazgra, vivetargi.pl

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!